29 maart: KNHG-webinar – (On)ethisch hergebruik van historisch werk

Waar liggen de grenzen tussen plagiaat en slordige, onzorgvuldige bronvermelding? Wanneer gaat hergebruik van historisch werk in tegen de beroepsethiek? Op dinsdag 29 maart organiseert het KNHG een webinar over (on)ethisch hergebruik van wetenschappelijk werk van historici.

Concrete aanleiding is de inventarisatie die KNHG-onderzoeksstagiairs Sarah van der Zeijden en Willem Noordink hebben gedaan naar de omvang en de aard van deze problematiek. De samenvatting van dit onderzoek, in een vorm van een twopager, is hieronder en in de kantlijn te vinden. Na een presentatie van hun onderzoek volgt een discussie aan de hand van verschillende stellingen. Meld u aan!

In het kort

Datum | dinsdag 29 maart
Tijd | 12:30 – 14:00 uur
Aanmelden | via info@knhg.nl; u ontvangt t.z.t. een Zoom-link

Klik op de pagina’s om ze te vergroten

Opmerkingen

Documenten

© KNHG 2024 Website: Code Clear