Werkervaring opdoen?

Studeer jij geschiedenis, of ben je net afgestudeerd? Wil jij een kijkje nemen achter de schermen van dé historische beroepsorganisatie van Nederland? Kom dan werkervaring opdoen bij het KNHG! 

Tijdens een stage bij het KNHG maak je volwaardig deel uit van het kleine maar gedreven team, raak je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de geschiedeniswereld en maak je kennis met historische onderzoekers en professionals uit het brede vakgebied, van academici tot erfgoedspecialisten, van docenten tot museumprofessionals.

Stage- en werkervaringsplaatsen

Het KNHG-bureau biedt stage- én werkervaringsplaatsen aan. Op dit moment zijn er twee vaste stage-/werkervaringsplaatsen: bij het redactiebureau van BMGN – Low Countries Historical Review voor een redactie-assistent (nu Nick Oosterwijk), en een stageplaats communicatie KNHG & webredactie Historici.nl (nu Diede Zwijnenburg).

Communicatiestage KNHG & webredactie Historici.nl
Studeer jij geschiedenis of heb je een journalistieke, communicatie- en/of marketingachtergrond? Wil jij een kijkje nemen achter de schermen van dé historische beroepsorganisatie van Nederland en al doende meer leren over het communicatievak? Ben jij iemand die razendsnel de kern van de boodschap eruit pikt en voor elke doelgroep de juiste tone of voice vindt? Dan ben jij degene die we zoeken als stagiair communicatie KNHG & webredactie Historici.nl! Houd de KNHG-website in de gaten voor vacatures!

Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review
Ben jij geïnteresseerd in wetenschappelijk publiceren? Wil je weten hoe een wetenschappelijk tijdschrift tot stand komt? Heb je belangstelling voor wetenschapscommunicatie? Wil je je redactievaardigheden aanscherpen? Ben jij in je laatste fase van je (research)master studie geschiedenis of net afgestudeerd? Solliciteer dan bij BMGN-LCHR wanneer er een vacature openstaat!

Flexibele plaatsen
Daarnaast biedt het KNHG plaatsen voor wisselende activiteiten. Wij streven ernaar jonge historici zo een extra traject te bieden naast of na hun studie, waarin zij hun netwerk kunnen vergroten en werkervaring opdoen die hun positie op de arbeidsmarkt versterkt. In de afgelopen jaren is deze ervaring nuttig gebleken voor het vinden van betaald werk.

Open sollicitatie
Ben je geïnteresseerd, dan kun je ook een open sollicitatie doen (met cv) en aangeven bij welk onderdeel van het KNHG je werkervaring zou willen opdoen. Je brief kun je richten aan het KNHG, t.a.v. Antia Wiersma.

Stagiairs sinds 2016

Sinds 2016 hebben al 35 stagiairs en redactie-assistenten werkervaring opgedaan op het KNHG-bureau:

 • Aimée Plukker (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Tessa Hofland (Historici.nl)
 • Arlette Mauritsz (Historici.nl)
 • Jilt Jorritsma (KNHG Werkgroep Beroepsethiek)
 • Robbert van Rumund (KNHG Werkgroep Beroepsethiek)
 • Inge van Ruiten (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Eva Andersen (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Ester Zoomer (BMGN – Low Countries Historical Review; Communicatie)
 • Joël Ebeltjes (Historici.nl)
 • Ferry Gouwens (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Rianne Haak (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Scott Kannekens (Historici.nl)
 • Eva Supèr (KNHG Werkgroep Beroepsethiek)

 

09 september 2021

Even voorstellen… Sarah van der Zeijden

Hi! Ik ben Sarah van der Zeijden en ik ben 1 september begonnen als onderzoeksstagiaire bij het KNHG. Het komende…

16 juni 2021

Even voorstellen… Diede Zwijnenburg

Deze maand is Diede Zwijnenburg, research masterstudente geschiedenis (UvA), begonnen als stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl. In het onderstaande voorstelvlog stelt…

14 juni 2021

Terugblik Marlene van der Velden – Stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

De afgelopen maanden was Marlene van der Velden, masterstudente geschiedenis aan de Universiteit Leiden, stagiaire communicatie bij het KNHG en…

© KNHG 2021 Website: Code Clear