Werkervaring opdoen?

Studeer jij geschiedenis, of ben je net afgestudeerd? Wil jij een kijkje nemen achter de schermen van dé historische beroepsorganisatie van Nederland? Kom dan werkervaring opdoen bij het KNHG! 

Tijdens een stage bij het KNHG maak je volwaardig deel uit van het kleine maar gedreven team, raak je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de geschiedeniswereld en maak je kennis met historische onderzoekers en professionals uit het brede vakgebied, van academici tot erfgoedspecialisten, van docenten tot museumprofessionals.

Stage- en werkervaringsplaatsen

Het KNHG-bureau biedt stage- én werkervaringsplaatsen aan. Op dit moment zijn er drie vaste stage-/werkervaringsplaatsen: twee bij het redactiebureau van BMGN – Low Countries Historical Review voor een redactie-assistent (nu Sophie Herz en Yoni de Vries), en een stageplaats communicatie KNHG & webredactie Historici.nl.

Communicatiestage KNHG & webredactie Historici.nl
Studeer jij geschiedenis of heb je een journalistieke, communicatie- en/of marketingachtergrond? Wil jij een kijkje nemen achter de schermen van dé historische beroepsorganisatie van Nederland en al doende meer leren over het communicatievak? Ben jij iemand die razendsnel de kern van de boodschap eruit pikt en voor elke doelgroep de juiste tone of voice vindt? Dan ben jij degene die we zoeken als stagiair communicatie KNHG & webredactie Historici.nl! Houd de KNHG-website in de gaten voor vacatures!

Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review
Ben jij geïnteresseerd in wetenschappelijk publiceren? Wil je weten hoe een wetenschappelijk tijdschrift tot stand komt? Heb je belangstelling voor wetenschapscommunicatie? Wil je je redactievaardigheden aanscherpen? Ben jij in je laatste fase van je (research)master studie geschiedenis of net afgestudeerd? Solliciteer dan bij BMGN-LCHR wanneer er een vacature openstaat!

Flexibele plaatsen
Daarnaast biedt het KNHG plaatsen voor wisselende activiteiten. Wij streven ernaar jonge historici zo een extra traject te bieden naast of na hun studie, waarin zij hun netwerk kunnen vergroten en werkervaring opdoen die hun positie op de arbeidsmarkt versterkt. In de afgelopen jaren is deze ervaring nuttig gebleken voor het vinden van betaald werk.

Open sollicitatie
Ben je geïnteresseerd, dan kun je ook een open sollicitatie doen (met cv) en aangeven bij welk onderdeel van het KNHG je werkervaring zou willen opdoen. Je brief kun je richten aan het KNHG, t.a.v. Antia Wiersma.

Stagiairs sinds 2016

Sinds 2016 hebben al 48 stagiairs en redactie-assistenten werkervaring opgedaan op het KNHG-bureau:

 • Aimée Plukker (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Tessa Hofland (Historici.nl)
 • Arlette Mauritsz (Historici.nl)
 • Jilt Jorritsma (KNHG Werkgroep Beroepsethiek)
 • Robbert van Rumund (KNHG Werkgroep Beroepsethiek)
 • Inge van Ruiten (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Eva Andersen (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Ester Zoomer (BMGN – Low Countries Historical Review; Communicatie)
 • Joël Ebeltjes (Historici.nl)
 • Ferry Gouwens (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Rianne Haak (BMGN – Low Countries Historical Review)
 • Scott Kannekens (Historici.nl)
 • Eva Supèr (KNHG Werkgroep Beroepsethiek)

 

11 november 2023

Werkervaringsplek: Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review (24 upw)

Ben jij geïnteresseerd in wetenschappelijk publiceren? Wil je weten hoe een wetenschappelijk tijdschrift tot stand komt? Heb je belangstelling voor…

09 november 2023

Even voorstellen… Suzanne Kleiman

Hoi! Mijn naam is Suzanne Kleiman, ik ben 22 jaar, ik woon in Utrecht en ik heb net mijn Bachelor…

26 september 2023

Even voorstellen… Sophie Herz

Hoi! Mijn naam is Sophie Herz. De komende maanden zal ik de rol van redactie-assistente vervullen bij BMGN –Low Countries…

© KNHG 2023 Website: Code Clear