Jong KNHG

Het Jong KNHG slaat een brug tussen aanstormende historici en de rest van de beroepsgroep. Als speciale tak binnen het KNHG (Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap), de grootste en enige beroepsvereniging voor (alle) historici van Nederland, heeft het alle ruimte om het jongerenperspectief uit te dragen en een platform te geven aan jonge talenten!

Bruggen slaan
Het bestuur van Jong KNHG wil een brug slaan tussen jonge, aanstormende historici – van studenten tot postdocs – en de historische gemeenschap als geheel. Dat moet leiden tot meer samenhang en samenwerking binnen de beroepsgroep.

‘De bestaande wereld van historici kan intimiderend lijken voor jonge vakgenoten, maar op KNHG-congressen en Jong KNHG evenementen blijkt netwerken heel soepel te gaan en komen er fascinerende nieuwe connecties tot stand’, aldus voorzitter Celeste van Veenen.

Het Jong KNHG-bestuur probeert daarom zoveel mogelijk te laten weten wanneer en waar zij aanwezig zijn tijdens evenementen. Die zichtbaarheid zorgt er hopelijk voor dat jonge historici zich welkom voelen om aan te haken en bij te dragen.

Zelfbewuster naar buiten
Celeste van Veenen: ‘Als bestuur vinden wij het belangrijk dat jonge historici weten waar ze aan kunnen kloppen wanneer ze informatie zoeken over het academische werkveld en over de verschillende andere carrièrepaden waar historici op terecht kunnen komen. Jong KNHG beoogt om geschiedkundigen van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar te brengen om zodanig het werkveld te verrijken en te blijven ontwikkelen. Met onze activiteiten proberen we jonge historici bovendien kennis te laten maken met een breed scala aan interessante en vooral bruikbare vaardigheden. Zo hebben we bijvoorbeeld in 2022 sessies georganiseerd over academisch schrijven, educatie en solliciteren.’

Directeur van het KNHG, Antia Wiersma, is enthousiast: ‘Met hun inspirerende activiteiten en brede netwerk van ambitieuze studenten en jonge professionals, stimuleert Jong KNHG jonge historici om vooruit te kijken en hun toekomstplannen te realiseren. Daarnaast verloopt de samenwerking tussen KNHG en Jong KNHG altijd erg soepel.’

Lidmaatschap
Het Jong KNHG heeft geen eigen leden. KNHG-leden onder 31 jaar vallen ook onder het Jong KNHG. Student? Meld je vóór 1 januari 2023 aan en geniet van 12 maanden gratis lidmaatschap en kosteloze toegang tot KNHG-congressen! Daarna kost een lidmaatschap slechts 20 euro per jaar.

Word lid van Jong KNHG!

Meedoen met Jong KNHG
Wil je weten wat er allemaal nog in het verschiet ligt voor het Jong KNHG wat betreft activiteiten? Houd dan vooral onze sociale mediakanalen in de gaten! 

Instagram – LinkedIn –  Twitter – Facebook

Samenwerken & media
Jong KNHG werkt geregeld samen met andere partijen. Contact kan worden opgenomen door een e-mail te sturen naar jongknhg@gmail.com.

 

Jong KNHG heeft geen eigen leden, wel een apart bestuur en reglement.

Het Jong KNHG-bestuur:
Celeste van Veenen (voorzitter), Hanna te Velde (secretaris), Laura Brinkhorst (penningmeester), Kyra Gerber (workshops), Kay Pepping (digitalisering en PR), Isa Goosen (sociale media en PR) en Lema Salah (vertegenwoordiger Jong KNHG in KNHG-bestuur).

02 mei 2023

JONG KNHG-event 20 mei: Bezoek aan het Verzetsmuseum

Ben jij geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog, erfgoed en musea? Kom dan naar het JongKNHG-event bij het volledig vernieuwde Verzetsmuseum…

13 februari 2023

De Jong KNHG-Heidag van 2023

Er is dit jaar weer flink geheid tijdens de Heidag door de bestuursleden van het Jong KNHG. Ieder jaar rond…

17 januari 2023

De KNHG-nieuwsbrief van januari is uit!

De KNHG-nieuwsbrief van januari is uit! In deze eerste nieuwsbrief van 2023 leest u onder meer over onze nieuwjaarsborrel, het…

© KNHG 2023 Website: Code Clear