Jong KNHG

Jong KNHG slaat een brug tussen aanstormende historici en de rest van de beroepsgroep. Als speciale tak binnen het KNHG (Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap), de grootste en enige beroepsvereniging voor (alle) historici van Nederland, heeft het alle ruimte om het jongerenperspectief uit te dragen en een platform te geven aan jonge talenten!

Bruggen slaan
Het bestuur van Jong KNHG wil een brug slaan tussen jonge, aanstormende historici – van studenten tot postdocs – en de historische gemeenschap als geheel. Dat moet leiden tot meer samenhang en samenwerking binnen de beroepsgroep.

‘De bestaande wereld van historici kan intimiderend lijken voor jonge vakgenoten, maar op KNHG-congressen en Jong KNHG evenementen blijkt netwerken heel soepel te gaan en komen er fascinerende nieuwe connecties tot stand’, aldus voorzitter Celeste van Veenen.

Het Jong KNHG-bestuur probeert daarom zoveel mogelijk te laten weten wanneer en waar zij aanwezig zijn tijdens evenementen. Die zichtbaarheid zorgt er hopelijk voor dat jonge historici zich welkom voelen om aan te haken en bij te dragen.

Zelfbewuster naar buiten
Celeste van Veenen: ‘Als bestuur vinden wij het belangrijk dat jonge historici weten waar ze aan kunnen kloppen wanneer ze informatie zoeken over het academische werkveld en over de verschillende andere carrièrepaden waar historici op terecht kunnen komen. Jong KNHG beoogt om geschiedkundigen van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar te brengen om zodanig het werkveld te verrijken en te blijven ontwikkelen. Met onze activiteiten proberen we jonge historici bovendien kennis te laten maken met een breed scala aan interessante en vooral bruikbare vaardigheden. Zo hebben we bijvoorbeeld in 2022 sessies georganiseerd over academisch schrijven, educatie en solliciteren.’

Directeur van het KNHG, Antia Wiersma, is enthousiast: ‘Met hun inspirerende activiteiten en brede netwerk van ambitieuze studenten en jonge professionals, stimuleert Jong KNHG jonge historici om vooruit te kijken en hun toekomstplannen te realiseren. Daarnaast verloopt de samenwerking tussen KNHG en Jong KNHG altijd erg soepel.’

 

Meedoen met Jong KNHG
Wil je weten wat er allemaal nog in het verschiet ligt voor het Jong KNHG wat betreft activiteiten? Houd dan vooral onze sociale mediakanalen in de gaten!

Instagram – LinkedIn –  Twitter – Facebook

09 november 2023

Even voorstellen… Suzanne Kleiman

Hoi! Mijn naam is Suzanne Kleiman, ik ben 22 jaar, ik woon in Utrecht en ik heb net mijn Bachelor…

23 oktober 2023

24 november: Jong KNHG Netwerkborrel

Op vrijdag 24 november organiseert Jong KNHG een netwerkborrel in Utrecht! Tijdens deze borrel in Orloff aan de Kade ontmoet…

12 oktober 2023

Jong KNHG stelt zich voor: Roald Bakker

Dag! Mijn naam is Roald Bakker en ik stel me graag aan je voor. Nadat ik ben afgestudeerd als docent…

© KNHG 2023 Website: Code Clear