Historici.nl

KNHG en Huygens ING werken samen aan de ontwikkeling van de website Historici.nl: dé startpagina voor professionele historici. Naast actuele informatie biedt de site toegang tot een schat aan digitale resources en een platform voor online discussie en samenwerking.

De nieuwe website is gelanceerd tijdens de Historicidagen 2017 in Utrecht. Er zijn gemiddeld ruim 4500 unieke bezoekers per maand en het bereik via sociale media is groot (Twitter 3.900; LinkedIn 1208; Facebook 1.300).

Aan Historici.nl is een netwerk verbonden van 27 correspondenten. De correspondenten vertegenwoordigen uiteenlopende historische disciplines en zijn werkzaam bij diverse organisaties. Er verschijnen wekelijk blogs die gaan over het vak en de uitdagingen waarvoor historici staan, of zij nu werkzaam zijn bij een universiteit, museum, archief,  in het onderwijs of als zzp-er. Het netwerk komt vier keer per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en workshops te volgen over bloggen. Wil je ook correspondent worden? Neem dan contact op met Hadewijch Zwart (webredacteur / eindredacteur).

Nieuwsgierig geworden? Bezoek de website.

© KNHG 2020 Website: Code Clear