In de media

In het onderstaande overzicht vindt u een selectie van artikelen, interviews en andersoortige optredens waarmee KNHG-bestuursleden en redactieleden van BMGN-LCHR recent in de media zijn verschenen.

September

 • Maïka De Keyzer

  BMGN-redactielid en hoogleraar ecologische geschiedenis (KU Leuven) Maïka De Keyzer ging in Knack in op het Belgische landbouwbeleid en de kansen om het in de nabije toekomst ecologisch en economisch duurzamer en eerlijker te maken.

 • Met hun BMGN-artikel ‘Gas, Oil and Heritage’ tonen Gertjan Plets en Marin Kuijt (beiden Universiteit Utrecht) onder meer aan dat Shell met een relatief kleine investering invloed heeft heeft weten te verkrijgen bij Rijksmuseum Boerhaave. Het Leidsch Dagblad schreef erover.

Zomer

 • Karwan Fatah-Black

  Karwan Fatah-Black, KNHG-bestuurslid en docent Nederlandse koloniale geschiedenis (Universiteit Leiden), ging bij RTL Nieuws in op de betekenis van de excuses die de stad Amsterdam aanbood voor haar slavernijverleden.

 • Henk te Velde. Foto: Milette Raats

  KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse Geschiedenis (Universiteit Leiden) Henk te Velde kwam in NRC aan het woord over de verruwing van het parlementaire taalgebruik sinds begin deze eeuw.

  Inger Leemans

 • KNHG-bestuurslid en hoogleraar cultuurgeschiedenis (VU) Inger Leemans werd in Hart van Nederland gevraagd naar historische verklaringen voor de commotie in Scheveningen over blote poppen op het strand.

 

© KNHG 2021 Website: Code Clear