In de media

In het onderstaande overzicht vindt u een selectie van artikelen, interviews en andersoortige optredens waarmee KNHG-bestuursleden en redactieleden van BMGN-LCHR recent in de media zijn verschenen.

Januari 2022

 • Henk te Velde. Foto: Milette Raats

  KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse geschiedenis (Universiteit Leiden) Henk te Velde was meerdere malen in het nieuws. Door Metro werd hij gevraagd naar de nieuwe ministersploeg van kabinet-Rutte IV. Ook werd hij geïnterviewd door Broerstraat 5, het alumniblad van de Rijksuniversiteit Groningen (achterpagina).

 • Nadia Bouras

  Nadia Bouras, KNHG-secretaris en docent geschiedenis (Universiteit Leiden), werd als nieuwe boekenrecensent van OVT gevraagd vier historische boeken te bespreken.

 • Aspha Bijnaar

  KNHG-bestuurslid en directeur van EducatieStudio Aspha Bijnaar kwam in PCZ aan het woord over de discussie rondom het gebruik van het begrip ‘bersiap’ door het Rijksmuseum.

December 2021

 • Inger Leemans

  In EW Magazine verscheen een achtergrondartikel over het onderzoek dat KNHG-bestuurslid en hoofd NL-Lab Inger Leemans uitvoert naar historische geuren en hun betekenis voor nationale identiteit.

 • Vincent Robijn

  KNHG-bestuurslid en directeur bij Collectie Overijssel Vincent Robijn kwam op de website van RTV Focus, de stadszender van Zwolle, aan het woord over het nieuwe museum ANNO.

© KNHG 2022 Website: Code Clear