In de media

In het onderstaande overzicht vindt u een selectie van artikelen, interviews en andersoortige optredens waarmee KNHG-bestuursleden en redactieleden van BMGN-LCHR recent in de media zijn verschenen.

December 2020

Inger Leemans

  • KNHG-bestuurslid en hoogleraar cultuurgeschiedenis (VU) Inger Leemans was volop in het nationale en internationale nieuws. Het mede door haar geleide onderzoeksproject Odeuropa van het KNAW Humanities Cluster, over ons geurverleden, trok onder meer de aandacht van TrouwNRC en The New York Times.
  • Idesbald Goddeeris

    BMGN-redactielid en hoogleraar koloniale geschiedenis Idesbald Gooddeeris (KU Leuven) ging in het Vlaamse tijdschrift MO* in gesprek met cultuurhistoricus David van Reybrouck over zijn nieuwe boek Revolusi over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd.

November 2020

Henk te Velde

  • KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden Henk te Velde werd in het Reformatorisch Dagblad geïnterviewd over het premierschap van Abraham Kuyper.
  • Carla van Boxtel

    Carla van Boxtel, KNHG-bestuurslid en hoogleraar Vakdidactiek aan de Universiteit van Amsterdam, kwam in Science Guide aan het woord over burgerschapsonderwijs.

© KNHG 2021 Website: Code Clear