In de media

In het onderstaande overzicht vindt u een selectie van artikelen, interviews en andersoortige optredens waarmee KNHG-bestuursleden en redactieleden van BMGN-LCHR recent in de media zijn verschenen.

Juni

 • Inger Leemans

  KNHG-bestuurslid en hoogleraar cultuurgeschiedenis (VU) Inger Leemans werd in Hart van Nederland gevraagd naar historische verklaringen voor de commotie in Scheveningen over blote poppen op het strand.

Mei

 • Karwan Fatah-Black

  Karwan Fatah-Black, KNHG-bestuurslid en docent Nederlandse koloniale geschiedenis (Universiteit Leiden), kwam op de website van RTL-Nieuws aan het woord over de nieuwe Tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum.

 • Martine Gosselink, KNHG-bestuurslid en directeur van het Mauritshuis, werd in het tv-programma De Achterkant van het Gelijk samen met andere museumdirecteuren geïnterviewd door Alexander Pechtold.

April 2021

 • Martine Gosselink

  KNHG-bestuurslid en directeur van het Mauritshuis, Martine Gosselink, reisde voor het nieuwe tv-programma Roofkunst (BNNVARA) naar Sri Lanka om onderzoek te doen naar de herkomst van het Kanon van Kandy.

 • Henk te Velde. Foto: Milette Raats

  Henk te Velde, KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse geschiedenis (UL), besprak in OVT het geschade vertrouwen in en de politieke toekomst van premier Mark Rutte.

 

© KNHG 2021 Website: Code Clear