In de media

In het onderstaande overzicht vindt u een selectie van artikelen, interviews en andersoortige optredens waarmee KNHG-bestuursleden en redactieleden van BMGN-LCHR recent in de media zijn verschenen.

September 2020

Henk te Velde

  • KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse Geschiedenis (Universiteit Leiden) Henk te Velde sprak in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1 over de betekenis van Prinsjesdag in deze crisistijden.

  • Marnix Beyen

    BMGN-redactielid en hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen Marnix Beyen kwam in het Vlaamse nieuws (VRT) met een inzamelingsactie voor kansarme kinderen namens ruim 180 Vlaamse professoren.

Augustus 2020

Karwan Fatah-Black

  • KNHG-bestuurslid en docent Nederlandse koloniale geschiedenis Karwan Fatah-Black (UL) sprak in Podcast de Zomerdag (NPO Radio 1) over de plaats van het slavernijverleden in de vernieuwde historische canon en werd door het AD geïnterviewd over de huidige racismediscussie.

Danielle van den Heuvel

  • Danielle van den Heuvel, redactielid van BMGN-LCHR en universitair hoofddocent aan de UvA, vertelde in de Volkskrant over haar project Freedom of the Streets, dat met nieuwe technieken kijkt naar de historische positie van vrouwen in de stad.

Juli 2020

Thijs Brocades Zaalberg en Bart Luttikhuis

  • In Trouw en op NPO Radio 1 kwamen Thijs Brocades Zaalberg en Bart Luttikhuis aan het woord over het recente discussieforum in BMGN-LCHR over het vergelijken van extreem militair geweld tijdens dekolonisatieoorlogen.

Martine Gosselink

  • Martine Gosselink, KNHG-bestuurslid en directeur van het Mauritshuis, is een van de deskundigen die gaat meewerken aan een onderzoek naar de mogelijkheden voor ‘een museale voorziening’ over het slavernijverleden in Amsterdam, zo berichtte Het Parool.

 

© KNHG 2020 Website: Code Clear