In de media

In het onderstaande overzicht vindt u een selectie van artikelen, interviews en andersoortige optredens waarmee KNHG-bestuursleden en redactieleden van BMGN-LCHR recent in de media zijn verschenen.

Januari 2023

Henk te Velde. Foto: Milette Raats

 • Henk te Velde, KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse Geschiedenis (Universiteit Leiden), werd in NRC gevraagd naar opvolgingskwesties in de Nederlandse politiek.

Nadia Bouras

 • Nadia Bouras, KNHG-secretaris en universitair docent (Universiteit Leiden), werd geïnterviewd in het nieuwe NPO Radio 1-programma MISCHA!

Marnix Beyen

 • BMGN-redactievoorzitter en hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen Marnix Beyen schreef een artikel voor Knack over de nieuwe tv-serie ‘Het verhaal van Vlaanderen’.

  Pepijn Brandon

 • Pepijn Brandon, BMGN-redactielid en hoogleraar globale economische en sociale geschiedenis (VU), ging op NOS.nl in op het koloniale verleden van de Oranjes.

 

December 2022

 • KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse Geschiedenis (Universiteit Leiden) Henk te Velde neemt zitting in de onafhankelijke commissie die het onderzoek naar de rol van het Huis Oranje-Nassau in de koloniale geschiedenis gaat begeleiden, zo berichtte onder meer RTL Nieuws.

 • Aspha Bijnaar

  Aspha Bijnaar, KNHG-bestuurslid en directeur van Musea Bekennen Kleur, werd door NRC gevraagd naar de controverse rond het weghalen van kunstwerken van Jeanne Oosting door Museum Maassluis.

 • Nadia Bouras

  In aanloop naar het voetbaltreffen tussen Marokko en Frankrijk op het WK schoof KNHG-secretaris en universitair docent (Universiteit Leiden) Nadia Bouras aan bij Met het Oog op Morgen om te praten over de historische band tussen de twee landen.

© KNHG 2023 Website: Code Clear