In de media

In het onderstaande overzicht vindt u een selectie van artikelen, interviews en andersoortige optredens waarmee KNHG-bestuursleden en redactieleden van BMGN-LCHR recent in de media zijn verschenen.

Oktober 2020

Marnix Beyen

  • Marnix Beyen, BMGN-redactielid en hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen, was twee keer in het nieuws: hij werd in Trouw gevraagd naar de regeringsvorming in België en publiceerde samen met Vlaamse collega-historici een opiniestuk in De Standaard over de Canon van Vlaanderen.

Martine Gosselink

  • KNHG-bestuurslid en directeur van het Mauritshuis Martine Gosselink meldde in Trouw dat het museum ook aandacht gaat schenken aan de rol van Johan Maurits als slavendrijver.

Karwan Fatah-Black

  • In De Groene Amsterdammer liet KNHG-bestuurslid en docent Nederlandse koloniale geschiedenis (Universiteit Leiden) Karwan Fatah-Black zijn licht schijnen over de geschiedkundige benaderingen van kolonialisme.

September 2020

Henk te Velde

  • KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse Geschiedenis (Universiteit Leiden) Henk te Velde sprak in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1 over de betekenis van Prinsjesdag in deze crisistijden.

  • Marnix Beyen

    BMGN-redactielid en hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen Marnix Beyen kwam in het Vlaamse nieuws (VRT) met een inzamelingsactie voor kansarme kinderen namens ruim 180 Vlaamse professoren.

Augustus 2020

Karwan Fatah-Black

  • KNHG-bestuurslid en docent Nederlandse koloniale geschiedenis Karwan Fatah-Black (UL) sprak in Podcast de Zomerdag (NPO Radio 1) over de plaats van het slavernijverleden in de vernieuwde historische canon en werd door het AD geïnterviewd over de huidige racismediscussie.

Danielle van den Heuvel

  • Danielle van den Heuvel, redactielid van BMGN-LCHR en universitair hoofddocent aan de UvA, vertelde in de Volkskrant over haar project Freedom of the Streets, dat met nieuwe technieken kijkt naar de historische positie van vrouwen in de stad.
© KNHG 2020 Website: Code Clear