In de media

In het onderstaande overzicht vindt u een selectie van artikelen, interviews en andersoortige optredens waarmee KNHG-bestuursleden en redactieleden van BMGN-LCHR recent in de media zijn verschenen.

April 2021

  • Martine Gosselink

    KNHG-bestuurslid en directeur van het Mauritshuis, Martine Gosselink, reisde voor het nieuwe tv-programma Roofkunst (BNNVARA) naar Sri Lanka om onderzoek te doen naar de herkomst van het Kanon van Kandy.

  • Henk te Velde

    Henk te Velde, KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse geschiedenis (UL), besprak in OVT het geschade vertrouwen in en de politieke toekomst van premier Mark Rutte.

Maart 2021

  • In het Dagblad van het Noorden verscheen een artikel naar aanleiding van de gezamenlijke, open brief die het KNHG en de opleidingscoördinatoren van de universiteiten stuurden naar 23 Nederlandse archieven over de beperkte toegang in coronatijd.
  • Wat als je museumdirecteur wordt in coronatijd? Vier vrouwen, onder wie KNHG-bestuurslid Martine Gosselink, overkwam het. Trouw schreef erover.

  • KNHG-voorzitter en hoogleraar Nederlandse geschiedenis Henk te Velde was meerdere keren in het nieuws. In OVT en NRC ging hij in op de houdbaarheidsdatum van premier Mark Rutte, en in de 5 Uur Show kwam hij aan het woord over de magie van het Binnenhof.

Februari 2021

  • Martine Gosselink, KNHG-bestuurslid en directeur van het Mauritshuis, kwam in Het geheim van de Meester(AVROTROS) aan het woord over Rachel Ruys, de beroemde kunstschilderes van bloemstillevens.

 

© KNHG 2021 Website: Code Clear