In de media

In het onderstaande overzicht vindt u een selectie van artikelen, interviews en andersoortige optredens waarmee KNHG-bestuursleden en redactieleden van BMGN-LCHR recent in de media zijn verschenen.

April 2023

Nadia Bouras

  • Nadia Bouras, KNHG-secretaris en universitair docent (Universiteit Leiden), werd op 8 april geïnterviewd door Het Parool over opgroeien in Amsterdam, haar studieloopbaan en Marokkaanse migranten in Nederland. 

 

Pepijn Brandon

  • Redactieraadslid van de BMGN – LCHR en universitair docent (Vrije Universiteit Amsterdam) Pepijn Brandon vertelt op 6 april in het programma Geld of je leven op NPO Radio 1 over het fenomeen antikapitalisme.

 

Tim Huijgen. Foto: RUG

  • Tim Huijgen, vakdidacticus geschiedenis van de RUG en portefeuillehouder Onderwijs, schreef op 6 april een opiniestuk voor de Trouw. In het stuk kaart hij het gebruik van devices door leerlingen in de klas aan. 

 

 

Maart 2023

  • Maïka De Keyzer

    Historicus en lid van de redactie van de BMGN-LCHR Maïka De Keyzer van de KU Leuven was aan het woord in Het Nieuwsblad over het stikstofakkoord.

Tim Huijgen. Foto: RUG

  • Tim Huijgen, vakdidactus geschiedenis van de RUG en portefeuillehouder Onderwijs, verscheen op 25 februari in het Dagblad van het Noorden, naar aanleiding van de open brief geschiedenis onderwijs. Ook is zijn blog over de uitdagingen voor het geschiedenisonderwijs op 10 maart gepubliceerd op de website van Didactief.

 

  • Vincent Robijn. Fotograaf: Simon Lamme

    Vincent Robijn, bestuurslid archieven en  directeur Collectie Overijssel, verscheen op 26 februari in Nieuwsblad Stedendriehoek over het onderbrengen van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) bij Collectie Overijssel.

 

 

 

 

 

© KNHG 2023 Website: Code Clear