Historicidagen

De Historicidagen zijn een tweejaarlijks terugkerende ontmoeting in de ruimste zin van het woord, gemodelleerd naar het voorbeeld van de Duitse Historikertage (sinds 1893) en de Annual Meetings (sinds 1886) van de American Historical Association. Het doel van de Historicidagen is de diversiteit en dynamiek van de (kunst)historische praktijk te tonen, inspiratie te bieden en samenwerking te bevorderen.

De Historicidagen verbinden allen die beroepsmatig met het verleden bezig zijn: docenten, studenten, medewerkers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen, zelfstandig ondernemers, onderzoekers en andere (kunst)historische professionals.

De derde en meest recente editie van de Historicidagen werd van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 augustus in Rotterdam gehouden, op initiatief van KNHG in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze keer was het thema Grenzeloze Geschiedenis. Het waren drie dagen vol inspirerende lezingen, debatten en workshops over alle mogelijke aspecten van geschiedbeoefening nu, voor alle historici: studenten, docenten, onderzoekers, historici werkzaam in archieven, musea, erfgoed, zzp’ers, kunsthistorici en publiekshistorici.

Maastricht 2024

De aankomende Historicidagen van 2024 vinden plaats in Maastricht! Meer informatie volgt.

21 november 2023

Vacature: Juniormedewerker Communicatie & Administratie Historicidagen 2024

Ben jij een enthousiaste aanpakker, stressbestendig en heb je een afgeronde opleiding in Communicatie? Wil jij relevante werkervaring opdoen en…

10 november 2023

Oproep tot bijdragen Historicidagen 2024

Op 22 augustus tot en met 24 augustus 2024 vinden de Historicidagen plaats in Maastricht! Deze editie organiseren we in…

13 oktober 2022

De KNHG-nieuwsbrief van oktober is uit!

De KNHG-nieuwsbrief van oktober is uit! Daarin leest u onder meer hoe u gratis naar de Nacht van de Geschiedenis…

© KNHG 2023 Website: Code Clear