Antoon De Baets en Sanne Stevens winnaars KNHG-Jubileumprijsvraag

Antoon De Baets

Sanne Stevens. Foto: Roy Borghouts Fotografie

Naar aanleiding van zijn 175-jarig jubileum in 2020 schreef het KNHG-bestuur een prijsvraag uit over de ‘Toekomst van Geschiedenis’. Een jury bestaande uit Ed Jonker (emeritus hoogleraar Grondslagen van de Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht), Martine Gosselink (directeur Mauritshuis) en Pieter Slaman (onderwijs- en beleidshistoricus aan de Universiteit Leiden) wees twee winnaars aan: de essays Wijsheid achteraf als kompas door Antoon De Baets, Bijzonder hoogleraar Geschiedenis, Ethiek en Mensenrechten namens EuroClio en universitair hoofddocent (RUG), en Ramen waar eerst muren waren door Sanne Stevens, onafhankelijk historicus en eigenaar van Het Schrijfkantoor. De twee winnende essays zijn ook gepubliceerd in een mooi vormgegeven boek, dat afgelopen december is verzonden naar alle leden. Van harte gefeliciteerd, beiden!

Lees de winnende inzendingen

Opmerkingen

Documenten

© KNHG 2023 Website: Code Clear