Terugblik Sophie Herz – Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review

Het is ondertussen twee weken geleden dat ik mijn laatste dag als redactie-assistent bij BMGN heb doorgebracht. Daar blik ik hier graag vlug even op terug. 

Sophie Herz

Een halfjaar lang heb ik me hier mogen onderdompelen in de geschiedkundige redactiewereld, soms werkend in Amsterdam, soms vanuit Gent. Het was in het begin even wennen aan al het nieuws (en het vroege ritme bij reisdagen), maar die zes maanden zijn ontzettend snel voorbijgegaan. De gevarieerde taken die ik op me mocht nemen hebben mijn begrip en bewondering voor het publicatieproces en de onderzoekswereld erg verdiept. Ik kon mijn vaardigheden als historicus bijvoorbeeld verder in de diepte ontwikkelen bij het leren redigeren van boekreviews en artikels. Als kunsthistoricus vond ik het opstellen van beeldverhalen bij een discussiedossier bijzonder leerzaam, omdat mijn beide vakgebieden hierbij naadloos in elkaar over leken te vloeien. Verder verheugde ik me iedere week weer te mogen inlezen in een nieuwe, gevarieerde collectie aan historisch onderzoek, om zo allerlei nieuwe inzichten te mogen ontdekken van de geschiedschrijving van de Lage Landen.

Ik ben Tessa en Nick eindeloos dankbaar voor hun zorgvuldige begeleiding, rigoureuze redigeer-lessen en ontzettend fijn contact gedurende deze periode, en de andere KNHG-ers voor de boeiende meetings en alle gezelligheid tussendoor.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear