Terugblik Suzanne Kleiman – Stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

Suzanne Kleiman

Van november tot en met februari heb ik als stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl gewerkt. Ik heb voor deze stage gekozen omdat ik nieuwsgierig was naar het werk van een redactie en de beroepsmogelijkheden van historici. Drie dagen per week heb ik met veel enthousiasme binnen het KNHG-team gewerkt. Vanaf mijn eerste dag kwam ik eigenlijk direct terecht in een warm bad, maar werd ik ook op een serieuze manier uitgedaagd en dat beviel me erg goed!

Tijdens de stage heb ik een hoop interessante interviews mogen afleggen voor het Dossier Eerste Generatiestudenten. Ook heb ik een dossier op Historici.nl aangelegd over de protestbeweging Provo uit de jaren zestig en heb ik een recensie geschreven over De Grote Indonesië-tentoonstelling. Hierdoor heb ik veel verschillende historici leren kennen en heb ik nieuwe (journalistieke) schrijfvaardigheden ontwikkeld. Naast dat ik zelf teksten mocht schrijven, heb ik teksten van anderen geredigeerd zoals het drieluik over Napoleon en de film Napoleon (2023) van historicus Dennis van der Pligt en een bijdrage over Fela Kuti’s Afrobeat van docent geschiedenis en schrijver Daan Krahmer. Tijdens de stage heb ik eigenlijk alle werkzaamheden met plezier uitgevoerd. Of het nou ging om het opstellen van een tweet of het zoeken naar vacatures voor op Historici.nl; ik heb overal wel iets van opgestoken.

De stage bij het KNHG heeft ervoor gezorgd dat ik waardevolle ervaring heb opgedaan en heeft me ook een beeld gegeven van wat ik na mijn bachelor Geschiedenis wil doen. Zo ben ik geïnteresseerd geraakt in publieksgeschiedenis en redactiewerk. Dus ben je nog op zoek naar een uitdagende en enthousiasmerende stage of werkervaringsplek? Overweeg dan het KNHG want deze beroepsvereniging voor historici heeft veel te bieden.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear