Even voorstellen… Xia van Beuningen

Hi! Wat leuk dat je op mijn naam hebt geklikt, kan ik mij meteen aan je voorstellen!

Xia van Beuningen

Ik ben Xia en afgestudeerd aan de MA Geschiedenis & Actualiteit bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier werk ik nu als junior-onderzoeker bij verschillende onderzoeksprojecten.

Naast dat ik een ‘archieftijger’ ben, ben ik door mijn MA ook enthousiast over oral history geworden. Dat je in gesprek kunt met je primaire bron vind ik één van de fascinerendste manieren om het verleden te leren kennen. De komende jaren wil ik graag ontdekken hoe geluid en beeld waardevolle historische verhalen kunnen bewaren en op hun eigen manier aan het grotere publiek kunnen vertellen.

Maar bovenal pak ik de komende tijd het penningmeesterschap bij Jong KNHG met beide handen aan. Ik heb veel zin om via originele activiteiten jonge historici of historici in spé verder met elkaar in verbinding te brengen – we delen immers allemaal al de liefde voor het verleden – en hen te helpen met hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. En stiekem ook wel om de lans te breken voor het historisch schoon dat Nijmegen zeker te bieden heeft.

Ik kijk ernaar uit je bij één van de activiteiten te ontmoeten!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear