Panel sessie KNHG tijdens het congres van de American Historical Association (AHA)

Op 4 tot en met 7 januari organiseerde de Amerikaanse zustervereniging van het KNHG, de American Historical Association (AHA), haar jaarlijkse congres – ditmaal in San Francisco. Het KNHG vindt het belangrijk om jaarlijks aanwezig te zijn tijdens dit grote congres. Daarom reisde directeur Antia Wiersma namens het KNHG naar die stad aan de Amerikaanse Westkust. Daar nam zij niet alleen deel aan het congres, maar maakte zij ook deel uit van een panel tijdens een sessie over open access publiceren in Nederland, waartoe het KNHG in 2023 het intiatief had genomen.

Panel tijdens sessie over OA op annual meeting met van links naar rechts Sarah Weicksel (AHA), Adam Hughes (RHS), Antia Wiersma (KNHG), Martin Burke (CHJ).

Tijdens de sessie “Open Access in Nederland” vertelde Wiersma over de stand van zaken met betrekking tot de implementatie van Plan S in de Europese Unie en in het bijzonder in Nederland. Daarna presenteerde zij het Nederlandse open access tijdschriftenplatform Open Journals, waarvan het KNHG een van de initiatiefnemers was. In de rechterkolom kunt u de dia’s van deze presentatie terug zien.

In deze sfeerimpressie van de hand van Wiersma deelt zij haar ervaringen op dit congres in San Fransisco.

 

Opmerkingen

Documenten

© KNHG 2024 Website: Code Clear