Terugblik Noortje Janssen – Stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

Noortje Janssen

Gedurende de maanden februari tot en met mei 2023 heb ik het voorrecht gehad om als stagiaire communicatie en webredactie onderdeel uit te maken van het KNHG-team. Op persoonlijk vlak wist ik van mezelf dat ik graag wilde ervaren hoe het er in de praktijk binnen een historische organisatie als deze aan toe zou gaan en dat is zeker gelukt!

Deze stageplek bood een enorme diversiteit aan werkzaamheden; redigeren, bedenken van eigen dossier, bezoeken van bijeenkomsten, beheren van sociale media en het meewerken aan evenementen. Ik had het geluk om betrokken te zijn bij de promotie van het KNHG-Voorjaarscongres. Daarbovenop heb ik met veel plezier eerste generatiestudenten geïnterviewd voor het Dossier Eerste Generatiestudenten.

Ik was me er in eerste instantie niet zo van bewust dat het KNHG-team zo klein (5 bureau-leden) zou zijn. Hierop terugkijkend vond ik dit juist een hele prettige manier van werken, omdat je echt een teamgevoel ervaart daardoor. Daarnaast had ik niet verwacht dat ik de hoeveelheid vrijheid en initiatief om zelf dingen te ondernemen zou krijgen. Dit was overigens wel al besproken tijdens mijn sollicitatiegesprek, maar pas later werd duidelijk hoe (bijna) grenzeloos die vrijheid was. Daarmee voelde ik me niet ‘de stagiaire’, maar een volwaardig bureau-lid van het KNHG.

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear