Terugblik Iris Bouman – Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review.

Afgelopen zomer was ik (dacht ik) bijna klaar met mijn scriptie maar had ik totaal geen idee wat me te wachten stond als ik afgestudeerd was. De master Holocaust- en Genocidestudies aan het NIOD had ik bijna afgerond, maar ik wist niet hoe of waar ik moest beginnen met het vinden van werk als historicus, of wat dat überhaupt inhield. Middenin die zomer ik kwam gelukkig de vacature tegen voor de werkervaringsplaats bij BMGN, en solliciteerde direct.

Iris Bouman

In het halfjaar dat ik bij BMGN heb gewerkt, heb ik ontzettend veel gezien, gedaan en geleerd. Ik heb recensies en artikelen mogen redigeren, mee mogen discussiëren over het omslag en de afbeeldingen voor het duurzaamheidsnummer, overzicht mogen houden over een groot aantal recensies in mijn geliefde Excelbestand, en nog heel veel meer. Ik heb dit werk dan ook altijd met veel plezier gedaan.

Van Tessa, Nick, Antia, en de andere collega’s op het KNHG/BMGN-kantoor heb ik ontzettend veel geleerd, en ik ben ze erg dankbaar voor de fijne tijd die ik bij BMGN heb gehad. Zo hielpen ze me met mijn sollicitatie voor het NIOD, waar ik het geluk heb net begonnen te zijn als onderzoeksassistent voor het ImageLab. Nu, zes maanden later, ben ik (nu echt!) bijna klaar met mijn scriptie en heb ik een veel beter idee van de mogelijkheden als ik binnenkort afgestudeerd historicus ben. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij BMGN, en gelukkig werk ik voorlopig maar een klein stukje verderop.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear