Terugblik Hanna Ippel – Stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

Hanna Ippel

Afgelopen oktober tot december mocht ik de rol van stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl vervullen. Als derdejaars geschiedenisstudente, die vooral in een coronatijd college heeft gekregen, was deze stage een unieke kans voor mij om eindelijk mijn enthousiasme voor geschiedenis echt in de praktijk te brengen. 

Toen ik begon aan de stage, hoopte ik om mijn journalistieke interesses in de praktijk verbonden zien te raken met de geschiedeniswereld. Nu ik hierop terugkijk, ben ik van mening dat dit goed is gelukt. Ik heb genoten van het redactiewerk, het opstarten van een nieuw dossier op Historici.nl, de interviews die zijn gedaan voor het KNHG-Beroepsplatform en de verschillende andere werkzaamheden. Veel heb ik gehad aan alle mooie gesprekken die ik heb mogen voeren met het KNHG-team, maar ook met de voor het Beroepsplatform geïnterviewde historici. Uit die laatste groep kwam zelfs een waardevolle tip voor een journalistieke master waar ik momenteel serieus naar aan het kijken ben. 

Als stagiaire bij het KNHG ben je een volwaardig teamlid, aldus de vacaturetekst toen ik solliciteerde. En dit klopt. Als volwaardig lid van het team zijn er natuurlijk standaardwerkzaamheden waar je verantwoordelijk voor bent, maar ook hierin heb ik veel vrijheid en ook uitdaging ervaren. De stage bood een unieke kans om in de praktijk op een professionele manier bezig te zijn met mijn passie geschiedenis; ook de passie van het KNHG. Het KNHG dat mijn enthousiasme voor het vak in de praktijk bracht en alleen maar groter heeft gemaakt! 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear