KNHG-Beroepsplatform – Leroy Fisscher

Leroy Fisscher is projectleider bij het Nationaal Jenevermuseum

Leroy Fisscher

‘Ik ben projectleider bij het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam, op zzp-basis. Ik ben verantwoordelijk voor de coördinatie van een project, namelijk de tentoonstelling Straks Gaat het Jenever Sneeuwen, over jeneverpoëzie. Ook zijn er andere projectjes waar ik bij betrokken ben. Dit is volledig op mijn pad gekomen, ik had voorheen niet de ambitie dit te worden.

Mijn oog voor cultuur en analyse zijn van belang in dit werk, hoewel secundair. De nadruk ligt vooral op het netwerken, wat ik heb gedaan door middel van mijn stage. Ik denk sowieso dat studenten, ook in het WO, meer gestimuleerd moeten worden om ergens stage te lopen. Het netwerken is simpelweg enorm belangrijk.

Hoewel een samenloop van omstandigheden vast heeft meegeholpen bij het verkrijgen van deze functie, geloof ik er niet in daar al te veel aandacht aan te besteden. Hard werken loont. En initiatief nemen al helemaal: ik heb mijzelf uitgenodigd bij het museum op bezoek te komen, mijzelf aangeboden als stagiaire en ook die stage heb ik zelf ingevuld.’

Contact opnemen met Leroy? Stuur hem een e-mail!

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear