Even voorstellen… Nick Oosterwijk

Nick Oosterwijk

Mijn naam is Nick Oosterwijk en sinds september ben ik werkzaam als redacteur van BMGN – Low Countries Historical Review, waarmee ik in de voetsporen treed van mijn voorganger Hans Spijker. Een jaar geleden werkte ik al enige tijd als redactie-assistent bij BMGN, en ik ben blij om voor de komende zes maanden terug te kunnen keren in deze nieuwe rol, die ik zal combineren met de functie van managing editor bij Journal for the History of Knowledge. Voor BMGN zal ik mij, naast de redactionele werkzaamheden voor de artikelen in het tijdschrift, veelal bezighouden met de redactie van de boekrecensies die op onze website verschijnen.

Ik heb Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en rond momenteel een master af in Filosofie van de Geschiedenis aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. Deze studieloopbaan verraadt al dat mijn interesses minstens zo sterk uitgaan naar de grondslagen van, en reflecties op, ons vakgebied als naar het verleden zelf. Thema’s waarmee ik mij graag bezighoud zijn dan ook zowel de negentiende-eeuwse historiografie en historische cultuur, als filosofische onderbouwingen die kunnen bijdragen aan hedendaagse pogingen om het verleden (weer) zeggingskracht in het heden geven.

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear