Nieuw adviesrapport SLO voor betekenisvol geschiedenisonderwijs

SLO, het landelijk expertisecentrum voor het curriculum, heeft op verzoek van het ministerie van OC&W een adviesrapport gepubliceerd met een nieuw referentiekader voor aardrijkskunde en geschiedenis voor het primair en voortgezet (onderbouw) geschiedenisonderwijs. Het onderdeel voor geschiedenis is nu uitgewerkt in Ontwikkelingen in de Tijd met concrete voorbeelden voor de onderwijspraktijk.

Ontwikkelingen in de Tijd, is opgesteld door de Werkgroep Tijd, waarin de Vereniging van Docenten Geschiedenis en Staatsinrichting in Nederland (VGN) stevig is vertegenwoordigd. Het is met name bedoeld om een inspirerend en stevig fundament te bieden voor betekenisvol geschiedenisonderwijs voor alle leerlingen.

Lees het rapport

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear