28 juni: KNHG-directeur Antia Wiersma in Balie-panel over koloniale geschiedenis

Antia Wiersma

Historische en culturele instellingen zijn, aangewakkerd door activisten en grass roots-organisaties, sinds kort bezig met het onderzoeken en verspreiden van het Nederlandse slavernijverleden en de koloniale geschiedenis. Op dinsdag 28 juni schuift KNHG-directeur Antia Wiersma aan bij het panel Wie schrijft onze koloniale geschiedenis? in De Balie in Amsterdam.

De sprekers zijn, naast Wiersma, Patricia D. Gomes (historica en auteur van Denken over de trans-Atlantische slavernij en racisme), Rabin S. Baldewsingh (Nationaal Coördinator tegen Racisme en Discriminatie), Matthias van Rossum (historicus, onderzoeker bij het IISG), Linda Mol (hoofd publiekszaken Teylers Museum), Indra Boedjarath (psycholoog/psychotherapeut), Ilse Adams (radiohost & lid van Afro-Surinaams comité Boni) en Marjolein van Pagee (Historica, oprichter van Histori Bersama). Moderator is Aldith Hunkar.

In het kort

Locatie | De Balie, Amsterdam
Tijd | 20.00 uur
Meer info| klik hier

Tickets

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear