Stageopdracht – Leden- en lezersonderzoek KNHG en BMGN

(Afstudeer)Stageopdracht: leden- en lezersonderzoek KNHG & BMGN

Start: februari 2022

 

Functieomschrijving

In 2018 heeft het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) een onderzoek laten uitvoeren onder zijn leden én onder lezers van het wetenschappelijke tijdschrift BMGN – Low Countries Historical Review, dat het genootschap uitgeeft. De uitkomsten en aanbevelingen van dit onderzoek zijn verwerkt in de beleidsplannen in de jaren daarna. Nu, drie jaar later, zoekt het KNHG wederom een enthousiaste (afstudeer)stagiair(e) die een leden- en lezersonderzoek gaat uitvoeren.

Het onderzoek bestaat uit twee delen: een kwantitatief onderzoek onder KNHG-leden en BMGN-lezers, en een verdiepend, kwalitatief onderzoek. Als stagiair(e) ben je verantwoordelijk voor de opzet, uitvoering en analyse van deze onderzoeken. De uitkomsten van het onderzoek vertaal je naar praktische adviezen voor KNHG en BMGN. Je krijgt binnen de organisatie een vaste begeleider. Een van de mogelijkheden is om dit onderzoek uit te voeren als afstudeeropdracht.

Tijdens deze stage

  • maak je een plan van aanpak en een tijdsplanning voor het ledenonderzoek en het adviesrapport; 
  • stem je geregeld je werkzaamheden af met de diverse onderdelen van onze organisatie (bestuur en bureau KNHG, redactie BMGN);
  • zet je een kwantitatief en kwalitatief ledenonderzoek op, voer je dat uit en analyseer je de resultaten;
  • stel je een adviesrapport op, met daarin uitvoerbare en reproduceerbare aanbevelingen, dat je vervolgens presenteert.

Jij

  • doet een opleiding (commerciële) economie, bedrijfskunde, marketing & sales of een andere relevante studie (HBO of WO);
  • bent proactief en initiatiefrijk;
  • bent communicatief sterk;
  • bent zorgvuldig en zelfstandig;
  • hebt bij voorkeur affiniteit met geschiedenis en wetenschap.

Waar

De stage voer je uit op het bureau van het KNHG in het centrum van Amsterdam, een inspirerende werkplek waar een fijne werksfeer heerst. 

Reageren

Reageren kan tot en met 1 december 2021. Stuur je motivatiebrief met CV naar Antia Wiersma, directeur van het bureau, antia.wiersma@huygens.knaw.nl

Over het KNHG
Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levenden lijve op congressen, ‘in druk’ en online via BMGN – Low Countries Historical Review en www.historici.nl die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers en andere historici. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities Cluster. 

Over BMGN – Low Countries Historical Review
BMGN – Low Countries Historical Review is een toonaangevend peer-reviewed tijdschrift over de geschiedenis van Nederland en België en hun plaats in de wereld. Het tijdschrift verschijnt viermaal per jaar, zowel online als in druk. Naast de redactie van acht vooraanstaande historici uit Nederland en België is er een Advisory Board, samengesteld uit buitenlandse experts op het terrein van de geschiedenis der Nederlanden. BMGN – Low Countries Historical Review wordt uitgegeven door het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG).

Diversiteit & Inclusie
KNHG gelooft in een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden vooropstaan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. Wij komen graag in contact met belangstellenden die mede door hun achtergrond en ervaring kunnen bijdragen aan deze cultuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Opmerkingen

Documenten

© KNHG 2024 Website: Code Clear