Jong KNHG stelt zich voor: Matthijs Kraijo

Matthijs Kraijo

Mijn naam is Matthijs Kraijo, en ik ben afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen in de masterspecialisatie Geschiedenis en Actualiteit. Mijn interesses binnen de geschiedenis gaan uit naar sociaal-demografisch onderzoek binnen het koloniale verleden. Zo heb ik mijn masterstage mogen lopen bij het onderzoeksproject Life after Slavery en heb ik mijn masterscriptie geschreven over het leven van Hindoestaanse contractarbeiders na hun contractperiode in Suriname.

Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik het belangrijk vind dat onderbelichte delen van het verleden meer aandacht krijgen, zowel op de universiteit als in de gehele maatschappij. Het is daarbij van belang dat historisch onderzoek op een correcte en juiste, maar met name op een aantrekkelijke manier gepresenteerd dient te worden. En een paar van die manieren zijn social media en een goed promotieplan!

Ik ga dan ook met veel energie aan de slag als bestuurslid Public Relations bij Jong KNHG! Hierbij wil ik graag een podium geven aan mensen die passie hebben voor geschiedenis, zowel binnen de universiteit en het onderzoek als daarbuiten. Er zijn namelijk genoeg historici die na hun studie niet in het onderzoek blijven (waaronder ikzelf), en het is enorm interessant om te zien en te laten zien waar iedereen terechtkomt en hoe zij geschiedenis toch nog elke dag gebruiken!

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear