Terugblik Christa Wesselink – Stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

Nu mijn stage bij het KNHG bijna ten einde komt, is het tijd om terug te blikken. Na bijna drie maanden online meegelopen te hebben, kan ik zeggen dat het een ontzettend leuke en leerzame periode is geweest. Afgelopen zomer besloot ik dat ik graag een stage wilde doen, en toen er een plekje vrijkwam bij het KNHG en Historici.nl heb ik gelijk gesolliciteerd. Ik wilde graag meer leren over communicatie en redactie, en het leek me leuk en interessant om te werken binnen zo’n groot netwerk van historici.

Ondanks dat ik bijna mijn gehele stage thuis achter mijn laptop heb moeten uitvoeren, ben ik erg warm verwelkomd bij het KNHG. De eerste paar weken was het vooral veel uitzoeken en aftasten, maar later kon ik steeds meer dingen zelf doen en kon ik ook mijn eigen ideeën ontwikkelen, wat super leuk was! Een hoogtepunt was het digitale Jaarcongres van 19 november; toen kon ik al mijn collega’s in het echt zien op de VU en mocht ik meewerken aan een geslaagd congres.

Verder ben ik erg trots op het Dossier Ecogeschiedenis dat ik heb mogen ontwikkelen voor Historici.nl. Meerdere historici hebben al een bijdrage geleverd over verschillende onderwerpen binnen dit thema, en er komen nog veel bijdragen aan. Ik vond het erg leuk om op zoek te gaan naar historici die iets konden bijdragen aan dit thema, en het gaf veel voldoening als er daarna echte bijdrages binnenkwamen. Verder ben ik ook druk bezig geweest met veel losse taken, zoals het plaatsen van vacatures op Historici.nl, twitteren voor KNHG en Historici.nl en Instagrammen voor de Historicidagen. Daarnaast mocht ik bij ongeveer alle vergaderingen online aanschuiven. Dit gaf me een enorm goed inzicht in waar het KNHG en Historici.nl allemaal mee bezig zijn. Ook gaf dit me het gevoel dat ik écht meedraaide, in plaats van een stagiair te zijn die alleen maar koffie haalt en kopieert.

Tot slot vind ik het belangrijk dat meer studenten weten van het bestaan van Historici.nl, omdat het veel informatie biedt waar je tijdens je studie veel mee kunt. Daarom ben ik bezig met het maken van een Instagrampagina voor de website en hoop ik dat de volgende stagiair hier mee door kan gaan. Ik ben erg dankbaar voor de leuke stagetijd en de leuke collega’s bij het KNHG en Historici.nl, en heb veel vaardigheden ontwikkeld die ik nog lang kan gebruiken!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear