27 oktober: Jong KNHG | Webinar over online onderwijs

Op dinsdag 27 oktober organiseert Jong KNHG een webinar dat geheel in het teken staat van online onderwijs!

Tim Huijgen. Foto: RUG

Hoewel het voortgezet onderwijs offline van start ging, horen we in de media steeds vaker berichten dat lessen weer online gaan wegens angst voor corona. Het hoger onderwijs ging al online van start en is daar voorlopig nog niet vanaf. Docenten hebben ongetwijfeld al veel geleerd over online onderwijs, maar voor diegenen die nog wat sterker in hun schoenen willen staan, zal dr. Tim Huijgen een lezing geven over dit onderwerp. Huijgen is vakdidacticus Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en publiceerde al meermaals over online onderwijs. Klik hier bijvoorbeeld voor een artikel met twaalf handige tools voor afstandsonderwijs.

Dit webinar is met name bedoeld om docenten handvatten te geven hoe zij via het scherm contact kunnen maken met studenten. Hoe zorg je dat je boodschap aankomt? En hoe stimuleer je waardevolle interactie tussen jou en je leerlingen, en de leerlingen onderling?

In het eerste deel van de bijeenkomst zal Huijgen ingaan op interactie in de online klas. Daarna is er uiteraard ruimte voor discussie, vragen en uitwisseling van best practices.

De webinar is gericht op zowel docenten uit het VO, als het WO. Meld je aan!

In het kort
Datum | dinsdag 27 oktober
Tijd | 20:00-21:00
Locatie | Zoom, aanmelden kan door te mailen naar jongknhg@gmail.com

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear