Rapport Royal Historical Society over LHBT+’ers in Britse geschiedenissector

De Royal Historical Society (RHS), de Britse zustervereniging van het KNHG, heeft een nieuw rapport uitgebracht over de positie van LHBT+’ers in de Britse geschiedenissector. Het genootschap komt tot de zorgelijke conclusie dat LHBT+’ers op alle niveaus, van studenten tot ervaren geschiedbeoefenaars, discriminatie, marginalisatie en vooroordelen ervaren.

Uit het RHS-rapport blijkt onder meer dat respectievelijk 1 op de 4 LHBT+-werknemers en 1 op de 3 LHBT+-studenten in de Britse geschiedenissector getuige is geweest van homofobe, transfobe of bifobe gedragingen of houdingen onderling. Verder toont 1 op de 5 LHBT+-historici zich huiverig of voelt zich ongemakkelijk voor de seksuele identiteit uit te komen.

Het volledige rapport is hier of in de kantlijn te downloaden.

Opmerkingen

Documenten

© KNHG 2024 Website: Code Clear