Even voorstellen… Nathan Looije

Mijn naam is Nathan Looije, en ik ben vrij recent begonnen aan mijn stage als redactie-assistent bij BMGN-Low Countries Historical Review. Eind vorig jaar heb ik de geschiedenismaster Europe 1000-1800 aan de Universiteit Leiden afgerond. Gedurende mijn studie kwam mijn brede interesse in de geschiedenis tot uiting. Waar ik tijdens mijn bachelor vooral gefocust was op de middeleeuwse geschiedenis, verschoof dit tijdens mijn master naar militaire geschiedenis van de zeventiende en achttiende eeuw. Met veel plezier onderzocht ik aan de hand van soldatendagboeken de sociale aspecten van oorlogvoering. Na mijn studie begon de zoektocht naar een geschiedenisgeoriënteerde baan. Tot mijn grote vreugde kwam een werkervaringsplek bij het BMGN-LCHR vrij, waar ik de komende zes maanden aan de slag mag.

In mijn vrije tijd onderzoek ik met veel enthousiasme de middeleeuwse geschiedenis van Beverwijk. Deze functie als redactie-assistent brengt voor mij twee belangrijke elementen samen: geschiedenis en wetenschap. In deze periode ga ik mij bezighouden met het redigeren van recensies, opstellen van sociale mediaberichten en het zoeken naar geschikte boeken met daarbij passende recensenten. Daarnaast zal ik een bijdrage leveren aan de jubileumeditie.

Binnen de BMGN-LCHR en het KNHG heerst een heel prettige werksfeer. Zelfs in deze roerige tijden weten begeleiders ervoor te zorgen dat stagiairs zich thuis voelen. Mijn doel is om zo veel mogelijk ervaring op te doen met het vormgeven van wetenschappelijke publicaties. Daarnaast hoop ik een netwerk op te bouwen om de connectie met geschiedenis bij een toekomstige baan te behouden. Ik heb zin om mijn gedrevenheid voor geschiedenis en wetenschap te bundelen in deze functie!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear