Martine Gosselink benoemd tot algemeen directeur Mauritshuis

Op 3 februari maakte het Mauritshuis bekend dat KNHG-bestuurslid Martine Gosselink haar functie als hoofd afdeling Geschiedenis bij het Rijksmuseum neerlegt om als algemeen directeur aan de slag te gaan bij het Mauritshuis in Den Haag. Met ingang van 1 april zal Martine Emilie Gordenker opvolgen, die op 1 februari het Mauritshuis verruilde voor het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Martine zelf schrijft: ‘Wat Vermeers “Meisje met de parel” voor het Mauritshuis is, is het Mauritshuis voor Den Haag, voor Nederland en voor de rest van de wereld: een net zó wonderschone parel. Straks zie ik haar elke dag, en met mij een rijk geschakeerd publiek dat zal komen voor de sublieme kunst èn voor de historie van het museum. Ik verheug mij enorm om het Mauritshuis, met zijn buitengewoon krachtige collectie, samen met mijn nieuwe collega’s van alle kanten te laten stralen.’

Het KNHG wil Martine van harte feliciteren en wenst haar veel succes en plezier in haar nieuwe functie!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear