Vacature: Medewerker Communicatie KNHG / Webredacteur Historici.nl

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie van historici in Nederland. Het verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, ‘in druk’ en online via BMGN – Low Countries Historical Review en Historci.nl. In 2020 bestaat het KNHG 175 jaar en viert BMGN-LCHR zijn 50-jarig bestaan. Het KNHG ressorteert organisatorisch onder Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis.

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek.

Historici.nl is dé website voor iedereen met een serieuze interesse in de Nederlandse geschiedenis. Onderzoekers, studenten, docenten, archivarissen, museummedewerkers en historisch geïnteresseerden vinden hier het laatste nieuws, vacatures, toegang tot een grote collectie online bronnen en onderzoeksmateriaal. Historici.nl houdt historici op de hoogte van wat er gebeurt binnen het vakgebied.

KNHG en Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis zijn gehuisvest in het centrum van Amsterdam.

————————–

Het Huygens ING en het KNHG zoeken zo spoedig mogelijk doch uiterlijk per 1 januari 2020

een nieuwe collega voor 28 uur per week. De functie is onderverdeeld in twee functie-onderdelen:

Communicatiemedewerker KNHG (20 uur per week)/

Webredacteur Historici.nl (8 uur per week)

————————–

Functie-informatie webredacteur:
De webredacteur is verantwoordelijk voor het relevant houden, de redactie en het onderhoud van Historici.nl. Als spin in het web en in overleg met de redactieraad draag je de zorg voor het dagelijks onderhoud van de website, zodat deze steeds actuele en relevante informatie bevat voor professionele historici en historisch geïnteresseerden. Je bewaakt de redactionele planning, vertaalt nieuws uit het vak naar inhoud op de site, verzorgt de promotie van de website op sociale media, redigeert bijdragen aan de site, en houdt relevante statistieken bij en analyseert deze. Daarnaast ondersteun je het netwerk van correspondenten dat aan de website is verbonden.

Functie-informatie communicatiemedewerker KNHG:
De communicatiemedewerker is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het externe communicatiebeleid van het KNHG. In overleg met de verenigingsmedewerker én de directeur KNHG draag je zorg voor de huisstijl en de daarbij behorende uitingen, het opstellen en verzenden van de maandelijkse nieuwsbrief, de verschillende sociale media-uitingen, het actueel houden van de website, het opstellen van het jaarverslag en het maken van promotiemateriaal voor evenementen en congressen. Tevens verleen je ondersteuning bij de organisatie van de congressen en evenementen die het KNHG organiseert. De communicatiemedewerker zal in 2020 ook een rol spelen tijdens de uitvoering van de jubileumactiviteiten.

Functie-eisen:
Wij zoeken een (pas) afgestudeerde professional met minimaal HBO werk- en denkniveau.

Een kandidaat met zowel een communicatie, als een geschiedenis opleiding/achtergrond geniet de voorkeur. Je bent op de hoogte van en beschikt over ervaring met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sociale media en online communicatie, waaronder Search Engine Optimization (SEO) en Google Analytics. Ervaring met content management systemen is een pré.

Daarnaast is belangrijk dat je:

  • Over goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (Nederlands/Engels) beschikt;
  • Goede sociale en contactuele vaardigheden hebt;
  • Enthousiast, nieuwsgierig en flexibel inzetbaar bent;
  • Een zelfstandige en proactieve werkhouding hebt;
  • Talent voor organiseren hebt, goed kan plannen en kan omgaan met werkdruk (deadlines).

Aanstelling en salaris:
Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.579 bruto per maand en maximaal € 3.445 bruto per maand (schaal 8 CAO-NU) bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Meer informatie:  kijk op onze websites www.huygens.knaw.nl en www.knhg.nl.

Voor nadere inlichtingen over de functie kan je contact opnemen met Antia Wiersma, Directeur KNHG, telefoonnummer 020 – 2246828 (dinsdag t/m vrijdag) of per e-mail: antia.wiersma@huygens.knaw.nl.

Procedure: Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kan je tot 17 november 2019 sturen naar hingwebcom@bb.huc.knaw.nl. Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangskandidaten van de KNAW tijdens de selectie het eerste in aanmerking komen.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op donderdag 21 november, de tweede op woensdag 27 november 2019.

Een diverse en inclusieve werkomgeving voor het gehele personeelsbestand (ongeacht o.a. leeftijd, geslacht, seksualiteit, huidskleur, religie, culturele achtergrond) staat centraal bij KNAW Instituten. Om een gebalanceerde samenstelling van ons personeelsbestand verder te vergroten, wordt met deze aspecten rekening gehouden bij de selectie.

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear