Verkiezing Jonge Historicus van het Jaar 2019 – terugblik en aftermovie

Op maandag 3 juni vond in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) de finale-avond van de verkiezing Jonge Historicus van het Jaar 2019 plaats. Marit Berends sleepte de felbegeerde titel in de wacht met haar plan ‘Collect your history’. De vakjury, bestaande uit Mineke Bosch, Aspha Bijnaar, Kim Beerden en Ed Jonker was onder de indruk van haar idee om niet alleen de succesfactoren, maar ook de faalmomenten van (jonge) historici te verhalen en daarna te delen (on- en offline) met een breed, geïnteresseerd publiek.

Na de zomer gaat Marit aan de slag met haar plannen voor jonge historici in Nederland. Hierin wordt zij begeleid door Stichting Jonge Historici en Jong KNHG. Marit volgt Lise Koning op als ambassadeur van Stichting Jonge Historici en Jong KNHG.

Bekijk hier de aftermovie:

 

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear