Even voorstellen… Derek Limberger

Hallo! Ik ben Derek Limberger, 24 jaar oud en vanaf juni werkzaam als stagiair van de Historicidagen bij het KNHG waar ik meewerk aan de PR & Communicatie van het congres. Deze stage biedt mij de ideale mogelijkheid om mee te lopen bij een historische vereniging zoals het KNHG.

Momenteel volg ik de master Geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam met als afstudeerrichting Politiek & Soevereiniteit. Deze master richt zich op vormen van machtsuitoefening en de legitimiteit daarvan in de moderne geschiedenis. Zo gaat politiek onder andere gepaard met in- en uitsluiting. Dit komt ook naar voren in het onderwerp van mijn scriptie dat aansluit op het onderzoek van Marieke Oprel. Ik doe onderzoek naar het Nederlandse overheidsbeleid ten aanzien van Italiaanse vijandelijke onderdanen ten tijde van en na de Tweede Wereldoorlog. Zij werden op basis van hun nationaliteit en als gevolg van het Duits-Italiaanse bondgenootschap slachtoffer van Nederlandse overheidsmaatregelen. Ik heb zelf een zwak voor (de geschiedenis van) Italië. Afgelopen jaar ben ik in Bologna geweest voor een taalcursus. Ik raad iedereen aan om deze studentenstad een keer te bezoeken!

Ik kijk net als de rest van het team uit naar de historicidagen in augustus. Ik hoop dat het een mooi en leerzaam congres gaat worden waar alle betrokkenen met voldoening op terug kunnen kijken!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear