Zomerstage PR & Communicatie Historicidagen

Van 22 tot en met 24 augustus 2019 organiseert het KNHG in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen de Historicidagen 2019. Hét congres voor en door historici in Nederland. Het worden drie dagen vol met inspirerende lezingen, debatten en workshops waar iedereen betrokken bij het historische werkveld, welkom is. Wil jij ervaring opdoen bij het organiseren van een landelijk congres? Dan is deze stage iets voor jou!

Over de Historicidagen

Het thema van de Historicidagen 2019 is Inclusieve geschiedenis. Wie schrijft welke geschiedenis en met welke bronnen? Waarom spreken we bijvoorbeeld niet over mannengeschiedenis maar wel over vrouwengeschiedenis? Gaat zwarte geschiedschrijving alleen over slavernij en bestaat er een niet-koloniale ‘vaderlandse geschiedenis’? Hoe wordt in Nederland omgegaan met historisch onderzoek buiten de academische wereld? Met de keuze voor Inclusieve geschiedenis voor de Historicidagen 2019 stellen we deze historische en maatschappelijke vraagstukken aan de kaak. Zie www.historicidagen.nl.

Het Historicidagen communicatieteam zoekt van 1 juni tot 1 september een:

Stagiair(e) Historicidagen

Functieomschrijving

Voor de organisatie en de promotie van de Historicidagen is het KNHG per 1 juni 2019 op zoek naar studenten geschiedenis/communicatie voor de periode tot en met augustus 2019. Als stagiair(e) historicidagen draag je bij aan het succes van dit tweejaarlijks evenement voor alle historici in Nederland. Je maakt onderdeel uit van het Historicidagen communicatieteam dat uit medewerkers van het KNHG bestaat en historici werkzaam op de universiteit Groningen. Je komt in aanraking met de nieuwste ontwikkelingen in het veld en maakt kennis met toonaangevende historische onderzoekers en professionals uit binnen-en buitenland anno 2019.

Werkzaamheden

  • Communicatieve en administratieve ondersteuning ter voorbereiding van en tijdens Historicidagen;
  • Mede ontwikkelen en uitvoeren van communicatiestrategie (via sociale media, website, app, etc.);
  • Meedenken over een meewerken aan communicatiemiddelen en -uitingen (programmaboekje, congresapp, congrestas, etc.);
  • Onderhouden contacten met studieverenigingen geschiedenis in Nederland en Vlaanderen;

Functie-eisen

  • HBO communicatie / Bachelor of Masterstudie Communicatie/Geschiedenis
  • Enthousiast en communicatief sterk
  • Organisatievermogen en stressbestendig
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring met CMS, social media, digitale media, etc. is een pré.

De omvang van de stage is 24 uur (meer of minder in overleg mogelijk). De standplaats van deze stage is Amsterdam maar het zal voorkomen dat er werkzaamheden in Groningen worden verricht. Er is beperkte stage- en reiskostenvergoeding beschikbaar, maar reiskosten voor overleg in Groningen worden vergoed.

Heb je belangstelling? Stuur een korte motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 15 april 2019 naar Hadewijch Zwart, hadewijch.zwart@huygens.knaw.nl. De gesprekken vinden plaats in de vierde week van april.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear