Gezocht: Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review (werkervaringsplaats)

Gezocht: Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review (werkervaringsplaats)

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is  de beroepsorganisatie voor historici. Het KNHG verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici  kennis uitwisselen:  in levende lijve op congressen, ‘in druk’,  en online via BMGN – Low Countries Historical Review en www.historici.nl, die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers en andere historici. Het KNHG werkt nauw samen met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Het KNHG-bureau is gevestigd in Amsterdam en maakt deel uit van het Humanities Cluster.

WERKERVARINGSPLAATS PER 1 december aanstaande

Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review

Het bureau van het KNHG biedt werkervaringsplaatsen aan studenten in de laatste fase van hun masterstudie en recent afgestudeerde historici .Het KNHG streeft ernaar om jonge historici de mogelijkheid te bieden naast of na de studie hun netwerk te vergroten, en werkervaring op te doen zodat hun positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt. In de afgelopen jaren bleek deze ervaring nuttig bij het vinden van betaald werk.

De werkervaringsplaats bij het tijdschrift BMGN – Low Countries Historical Review is bedoeld voor een jonge historicus die geïnteresseerd is in een carrière in (wetenschappelijk) publiceren en/of wetenschapscommunicatie. BMGN – Low Countries Historical Review is een toonaangevend peer-reviewed tijdschrift over de geschiedenis van Nederland en België en hun plaats in de wereld. Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar, zowel online als in druk. Naast de redactie van acht vooraanstaande historici uit Nederland en Vlaanderen is er een Advisory Board, samengesteld uit buitenlandse experts op het terrein van de geschiedenis der Nederlanden.

Taken

 • Je houdt de database van publicaties en recensenten bij, onderhoudt contacten met uitgeverijen, auteurs en recensenten, en helpt bij het redigeren van bijdragen voor de book reviews die doorlopend online op de website verschijnen.
 • Je maakt kennis met de diverse aspecten van wetenschappelijk publiceren: bureau- en eindredactie, peer review procedures, Open Access beleid, werken met een online publishing systeem en CMS.
 • Je assisteert bij de voorbereidingen voor en verslaggeving van de redactievergaderingen.
 • Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de beeldredactie.
 • Je maakt deel uit van het KNHG-team en participeert in verschillende netwerken van het Humanities Cluster van de KNAW (afdeling Geschiedenis, intervisiegroep stagiaires en vrijwilligers).
 • Je ondersteunt het KNHG team bij de voorbereidingen en uitvoering van de organisatie van de verschillende congressen.

Gewenst profiel

 • Afgestudeerd op academisch niveau (Master) met als studierichting geschiedenis en/of afstudeerrichting Tijdschriftstudies, MA Redacteur/Editor of Master Science & Communication.
 • Aantoonbare interesse in het vakgebied geschiedenis.
 • Goede contactuele eigenschappen met uitstekend beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • Enthousiast en initiatiefrijk, niet bang voor deadlines.
 • Minimaal 4 maanden beschikbaar vanaf 1 december aanstaande.

Wat bieden wij

 • Relevante en praktische werkervaring bij een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift.
 • Toegang tot de beroepsvereniging van professionele historici in Nederland en het (internationale) netwerk van de vereniging.
 • Begeleiding in de werkzaamheden en ruimte om je te ontwikkelen.
 • Een vrijwilligerscontract met bijbehorende vergoeding en een beperkte reiskostenvergoeding.
 • Een werkervaringsplaats per 1 december aanstaande, voor 2-3 dagen per week, voor de periode van een halfjaar.

Heb je belangstelling? Stuur een motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 12 november 2018 naar Tessa Lobbes, managing editor BMGN – Low Countries Historical Review: tessa.lobbes@huygens.knaw.nl. De gesprekken vinden plaats op  16 november in de ochtend.

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear