Vacature: Managing Editor BMGN-Low Countries Historical Review (deadline 2 juli 2018)

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland en Vlaanderen. Het verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG mengt zich in het publieke debat op thema’s die leden belangrijk vinden. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, ‘in druk’, en online zoals op BMGN – Low Countries Historical Review en www.historci.nl.Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers. Het KNHG werkt nauw samen met Huygens ING en is mede-initiatiefnemer van historici.nl.

BMGN – Low Countries Historical Review is een uitgave van het KNHG. Het is een toonaangevend peer-reviewed tijdschrift over de geschiedenis van de Nederlanden (Noord en Zuid) en hun plaats in de wereld. Het tijdschrift verschijnt viermaal per jaar, zowel online in open access als in druk en omvat artikelen in het Nederlands en in het Engels. Naast de redactie van acht vooraanstaande historici uit Nederland en Vlaanderen is er een International Advisory Board, samengesteld uit buitenlandse experts op het terrein van de geschiedenis der Nederlanden. Het redactiebureau bestaat uit een managing editor, een editor en een redactie-assistent. Het redactiebureau ressorteert onder het bureau van het KNHG.

———————————————–

Het KNHG, als zelfstandige eenheid ondergebracht bij het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW) in Amsterdam, zoekt zo spoedig mogelijk en uiterlijk per 1 september 2018 een

Managing Editor BMGN-Low Countries Historical Review

(32 uur per week)

————————————————

Functie-informatie:
Je ondersteunt de redactie en geeft leiding aan het redactiebureau. Je coördineert het peer review proces, redigeert kopij en bewaakt de kwaliteit van geschreven Engels, onderhoudt contacten met auteurs, reviewers, drukker en vormgever, begeleidt het drukwerkproces en bewaakt de planning. Als managing editor signaleer je kansen voor het tijdschrift, lever je een bijdrage aan het beleid met betrekking tot het verwerven van kopij en lezers, het publiceren in open access en de verdere internationalisering van het tijdschrift. Je treedt op als woordvoerder van de redactie en bent verantwoordelijk voor de communicatie rondom het tijdschrift. Tevens ben je de verbindende factor tussen het tijdschrift en de uitgever KNHG en bewaak je het budget. Als managing editor kun je je als historicus verder bekwamen door een uitgebreid netwerk op te bouwen en deel te nemen aan actuele wetenschappelijke debatten over de volle breedte van het onderzoeksterrein.

Functie-eisen:
Afgestudeerd historicus waarbij een afgeronde promotie een pré is, met ruime (internationale) onderzoekservaring op het terrein van de geschiedenis der Nederlanden, bewezen organisatorische capaciteiten en ruime ervaring met redactiewerk op wetenschappelijk niveau, ook in het Engels. Ervaring met ontwikkelingen in online publiceren, in het bijzonder open access, is een pré.

Daarnaast beschik je over:

  • Goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (Nederlands/Engels);
  • Goede sociale en contactuele vaardigheden;
  • Ruime werkervaring in een universitaire instelling of historisch onderzoeksinstituut;
  • Goede leidinggevende vaardigheden en gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen en belangentegenstellingen;
  • Resultaatgerichte vaardigheden;
  • Zelfstandige en proactieve werkhouding;
  • Organisatietalent: goed plannen en omgaan met werkdruk (deadlines).

Aanstelling en salaris:
Het betreft een tijdelijke aanstelling van 32 uur per week voor een periode van 2 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.588,– bruto per maand en maximaal € 4.084,– bruto per maand (schaal 10 CAO-NU) bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De beoogde ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Meer informatie:
Kijk op onze websites www.huygens.knaw.nl, historici.nl, www.knhg.nl en www.bmgn-lchr.nl. Voor nadere inlichtingen over de functie kan je contact opnemen met Antia Wiersma, Directeur KNHG, telefoonnummer 020 – 22406828 (dinsdag t/m vrijdag) of per e-mail: antia.wiersma@huygens.knaw.nl.

Procedure: Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kan je tot 2 juli 2018 sturen naar managingeditor@bb.huc.knaw.nl. Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangskandidaten van de KNAW tijdens de selectie het eerste in aanmerking komen. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op dinsdag 10 juli 2018, de tweede ronde vindt plaats op woensdag 18 juli 2018.

Download hier de vacature tekst.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear