Dit zijn de finalisten voor de titel Jonge Historicus van het Jaar 2018!

Dit zijn de finalisten voor de titel Jonge Historicus van het Jaar 2018!

Rianne Oosterom, Tom Scheepstra en Lise Koning staan in de finale van de verkiezing Jonge Historicus van het Jaar 2018. Dat onthulden Stichting Jonge Historici en Jong KNHG vandaag op het KNHG Voorjaarscongres ‘Denkend aan Nederland…’ in het Openluchtmuseum in Arnhem. De drie finalisten stelden zich voor aan het publiek en werden geïnterviewd door Kayleigh Goudsmit, de winnaar van 2017. Wie zijn zij?

Tom Scheepstra, Kayleigh Goudsmit, Rianne Oosterom, Lise Koning

Lise Koning is projectmedewerker Educatie bij het Noord-Hollandsarchief. Ze beheert de website Geschiedenislokaal023, een educatief bronnenplatform voor het voortgezet onderwijs over de geschiedenis van Haarlem. Ze behaalde een tweedegraadsbevoegdheid leraar Geschiedenis aan de Hogeschool van Amsterdam en studeerde Geschiedenis en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Tom Scheepstra is masterstudent Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en interesseert zich voor alles wat met het Oranjehuis te maken heeft. Hij geeft rondleidingen in Paleis Het Loo en het Rijksmuseum en doet onderzoek voor de Provincie Drenthe. Hij is voorzitter van de carrièrecommissie van GHD Ubbo Emmius en is politiek actief voor het CDJA.

Rianne Oosterom studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en literaire journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is redacteur geestelijke gezondheidszorg bij Trouw en schrijft een boek over het kaalknippen van ‘moffenmeiden’. Ze organiseerde in 2016 de tentoonstelling ‘Geknipt voor de vijand’ in het Nederlands Volksbuurtmuseum in Utrecht.

De drie finalisten strijden op 28 juni om de felbegeerde titel Jonge Historicus van het Jaar 2018. Tijdens een avondvullend programma in Zaalverhuur7 in Utrecht presenteren zij hun plan voor de toekomst aan het publiek en een vakjury bestaande uit Esther Captain, Ad van Liempt en Maartje van de Kamp. De jury maakt de winnaar aan het einde van de avond bekend.

Behalve de titelstrijd verzorgt Guido van Hengel (auteur van De Zieners en De dagen van Gavrilo Princip) de keynote en vertellen drie jonge historici, onder wie Merel Luijendijk (ToenToer), over hun werkzaamheden in minipresentaties.

Praktische informatie:
Datum: donderdagavond 28 juni
Locatie: Zaalverhuur7, Boothstraat 7, Utrecht
Inloop: vanaf 19:00
Start programma: 19:30
Tickets: €7,50

Meld je aan via deze link.

De verkiezing Jonge Historicus van het Jaar 2018 wordt georganiseerd door Stichting Jonge Historici en Jong KNHG.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear