Maak kennis met… Wendeline Flores

Mijn naam is Wendeline Flores (28 jaar) en ik ben momenteel werkzaam als freelance historica voor musea en archieven. Daarnaast begeleid ik als vrijwilliger scholieren middels een mentorproject van New Urban Collective. Sinds 1 april ben ik werkzaam als Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review.

Na mijn eindexamen Gymnasium in Den Helder, ben ik in Amsterdam Geschiedenis gaan studeren met een grote interesse in de Oudheid. Ik was niet alleen geïnspireerd door de verschillende Geschiedenisdocenten die ik in mijn middelbare schooltijd had, maar ook door de docenten Grieks en Latijn. Gedurende de opleiding Geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is mijn interesse echter heel sterk verschoven. Mijn Master afstudeeronderzoek betrof namelijk de tijdschriften van Antilliaanse- en Surinaamse studentmigranten in Nederland 1950-75.

Tijdens mijn studie heb ik al verschillende ervaringen opgedaan om mij voor te bereiden op een carrière in het wetenschappelijk onderzoek. Zo deed ik tijdens mijn bachelor een onderzoeksstage bij het Tropenmuseum en tijdens mij MA Geschiedenis bij het Nationaal instituut Nederlands Slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Tevens deed ik met een subsidie van het Silvia W. de Groot Fonds onderzoek in Suriname, Aruba en Curaçao. Onderzoek  is onlosmakelijk verbonden met publiceren en op dat vlak heb ik minder ervaring.

Bij BMGN hoop ik daarom de komende 6 maanden mijn kennis over wetenschapspublicatie te vergroten.  Het KNHG kan als beroepsorganisatie de schakel zijn tussen jonge- en reeds gevestigde historici. Jonge Historici kunnen via het KNHG hun netwerk uitbreiden en aan hun vaardigheden werken. Bovendien kan het KNHG hen een mooi (online) platform bieden om zichzelf te presenteren.

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear