Even voorstellen… Valerie Krisman

Mijn naam is Valerie Krisman en ik woon in Amsterdam. Afgelopen jaar heb ik de master Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Tijdens mijn zoektocht naar een baan ga ik de komende maanden met veel plezier aan de slag als vrijwilliger communicatie KNHG en webredactie Historici.nl. Naast het oriënteren op mijn vervolgstap wil ik graag werkervaring opdoen en kijk ik uit naar de werkzaamheden met het KNHG-team.

Na het afronden van de bachelor Geschiedenis heb ik gekozen voor de master Publieksgeschiedenis. Tijdens deze master heb ik kennis en vaardigheden verworven om geschiedenis over te brengen naar een breed publiek. Aan de hand van historisch onderzoek, het afnemen van interviews en het creëren van publiekshistorische producten, zoals een documentaire, heb ik op een creatieve manier leren omgaan met geschiedenis. Verder ben ik zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van Amsterdam. Door het schrijven van mijn scripties, Een alledaags leven in een vervallen stad: een analyse naar de vrouw in vroeg negentiende-eeuws Amsterdam door de ogen van Gerrit Lamberts en Paleis of luchtkasteel: een onderzoek naar de wens tot herbouw van het Paleis voor Volksvlijt, heb ik veel onderzoek gedaan naar deze prachtige stad.

De werkzaamheden voor KNHG en historici.nl zullen mij een nieuwe kijk bieden binnen een professionele organisatie in de historische sector. Ik kijk er dan ook naar uit nieuwe ervaringen en inspiratie op te doen op een van de mooiste locaties in Amsterdam!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear