Terugblik Tarik Dellouche – Stagiair communicatie en webredactie KNHG en historici.nl

Tarik Dellouche

In de periode van april tot en met juli heb ik stage gelopen als medewerker communicatie en webredactie van historici.nl. Ik vond het in het begin best lastig, maar uiteindelijk heb ik mijn draai wel gevonden. Deze stage was een unieke kans om eindelijk mijn enthousiasme voor geschiedenis echt in de praktijk te brengen.

Van het begin af aan heb ik veel vrijheid gekregen om mijn stage zelf vorm te geven. Ik hoefde geen stageopdracht te voltooien aangezien ik deze stage zelf had opgezocht. Ik had wel een aantal straightforward vaste taken, zoals het bijhouden van de vacaturebank op historici.nl, het beantwoorden van mails en telefoontjes, het bijhouden van de KNHG-website en het redigeren van artikelen. Ik ben ook blij dat ik mijn steentje bij heb kunnen dragen aan de organisatie van de Historicidagen 2024. Het leukste dat ik voor het KNHG heb mogen doen is het afnemen van een aantal interviews met eerste generatiestudenten.

Ik kan alleen maar zeggen dat mijn stageperiode bij het KNHG een enorm leerzame ervaring was. Ik had eigenlijk, op wat bijbaantjes na, nauwelijks ervaring met het werken in een professionele organisatie. Ik heb echt de ruimte gekregen om veel te leren. Het was voor mij een ontzettend leuke tijd, mijn collega’s op het bureau hebben me met open armen ontvangen. Ik kijk met trots terug op deze stageperiode!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear