Oorlog voor de Rechter

Het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR) is een van de belangrijkste archieven over de Tweede Wereldoorlog en is tot op heden beperkt openbaar. Deze openbaarheidsbeperking vervalt in 2025, precies tachtig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het CABR wordt momenteel gedigitaliseerd en ontsloten. Dit project heeft de naam Oorlog voor de Rechter gekregen.

Het KNHG, als beroepsvereniging van historici in Nederland, gaat een ondersteunende rol spelen in het grote digitaliseringsproject Oorlog voor de rechter door een werkgroep (van leden en vakspecialisten) te formeren. De KNHG-werkgroep gaat nadenken over de vraag hoe de gedigitaliseerde oorlogsdossiers het beste gebruikt kunnen worden.

Het KNHG organiseert op 21 juni het Webinar Oorlog voor de rechter: Dilemma’s en interpretatie.

In het kader van dit project is het KNHG per 1 september op zoek naar een stagiair voor 16-24 per week. Ben jij een (pas afgestudeerde) student en gespecialiseerd in de Tweede Wereldoorlog of de nasleep daarvan? Wil jij je kennis opgedaan tijdens je studie omzetten in een relevante werkervaring? En wil jij een bijdrage leveren aan het project Oorlog voor de rechter? Solliciteer dan op deze vacature!

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear