Webinar ‘Dekolonisering in actie: from tweets to the streets’

12 vrij
Datum
12 maart 2021
Vanaf
20:00
tot
22:00
Adres
Online

Op 12 maart organiseert Amsab-ISG een webinar met als titel ‘Dekolonisering in actie: from tweets to the streets’. De webinar kadert in het Belmundofestival dat in de maand maart een brede waaier aan activiteiten brengt.
In de actualiteit duiken voortdurend nieuwe thema’s op, dekolonisering is een van de meest recente. Die thema’s komen niet zomaar uit de lucht vallen, allerlei acties en verenigingen brengen ze onder de aandacht. Niet alleen de thema’s veranderen, ook de manieren van actievoeren, denk maar aan de impact van sociale media. Deze online gespreksavond brengt mensen samen uit de dekoloniseringsbeweging, de erfgoedwereld en de wetenschappelijke wereld. Actualiteit wordt altijd geschiedenis: vorig jaar is Amsab-ISG gestart met het archiveren van sociale media.

Panel:
• Joachim Hakim Ben Yakoub (gespreksleider), Middle East and North Africa Research Group, UGent, auteur van een doctoraat over de Tunesische Lente.
• Jeroen Fernandez-Alonso, in Amsab-ISG verantwoordelijk voor het archiveren van sociale media.
• Stephanie Collingwoode Williams, antropoloog, sociaal werker, trainer/consultent, experte in intersectionaliteit, antiracisme feminisme en klimaatrechtvaardigheid, voormalige woordvoerdster Belgian Network for Black lives.
• Cato Waeterloos, werkt aan de UGent over participatie, activisme en sociale media.

Praktisch:
Webinar op vrijdag 12 maart 2021 om 20u. Aanmelden via e-mail: info@amsab.be
Na aanmelding krijgt u een bevestigingsbericht en later ontvangt u nog een e-mail met een Zoom-link.
Belmundo is het Gentse activiteitenfestival rond internationale solidariteit en staat dit jaar in het teken van ‘system change’ in Gent en de wereld. Voor het volledige programma: https://belmundo.gent

© KNHG 2024 Website: Code Clear