Webinar – Boer&Beeld

14 di
Datum
14 december 2021
Vanaf
12:30
tot
14:00
Adres
Online

Het webinar ‘Boer&Beeld’ gidst je door het agrarisch filmlandschap. Je leert over de historische context waarin landbouwfilms werden gemaakt en vertoond, ontdekt het belang van bewaring van audiovisueel erfgoed en maakt kennis met hedendaagse makers van bewegend beeld.

De impact van bewegend beeld op onze samenleving is enorm. Het platteland en de landbouw zijn al sinds het interbellum onderwerp, maar ook producent van duizenden filmproducties. De makers van dit bewegend verleden lopen sterk uiteen: van de plaatselijke pastoor, over documentairemakers tot het Ministerie van Landbouw of boerenorganisaties.

Na drie jaar intensief werk presenteert CAG de projectresultaten van het internationale erfgoedproject Cinema Rural. Ontdek in anderhalf uur de boeiende en verrassende relatie tussen film en landbouw en het belang van audiovisueel erfgoed vandaag.

Inschrijven kan via deze link.

PROGRAMMA (12u30-14u)

Welkomstwoord door Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits

Inzoomen op het verleden: van voorlichtingsfilms tot ‘Voor Boer en Tuinder’ Door Marc Demeyer (archivaris Landelijke Gilden en Boerenbond), Sven Lefèvre (projectmedewerker Cinema Rural), Edouard Lynch (professor hedendaagse geschiedenis Université Lumière Lyon 2), André Smout (voormalig presentator ‘Voor Boer en Tuinder’).

Blik op bewaren: film veiligstellen voor de toekomst Door Bruno Mestdagh (hoofd digitale collecties CINEMATEK) en Nico Verplancke (directeur meemoo).

Beeld in beweging: in gesprek met makers vandaag Panelgesprek met Diederik De Clercq (algemeen manager PlattelandsTV), Liliane Driesen (woordvoerder VLAM), Greet Riebbels (communicatieverantwoordelijke ILVO), Yves Segers (professor rurale geschiedenis KU Leuven en coördinator CAG/ICAG) en Sofie Van der Aa (programmamaker Hotel Hungaria).

Live Q&A

© KNHG 2024 Website: Code Clear