Webinar AVA_Net ‘Verhalen met een archief’

27 do
Datum
27 oktober 2022
Vanaf
13:00
tot
14:30
Adres
Online (Zoom)

Op 27 oktober is de UNESCO Werelddag voor Audiovisueel erfgoed, met dit jaar als thema “Enlisting documentary heritage to promote inclusive, just and peaceful societies”. AVA_Net viert deze mooie dag met het webinar ‘Verhalen met een archief’. Hierin richten we de spotlight op inspirerende initiatieven waarbij erfgoedorganisaties actief verbinding maken met de pluriforme samenleving en een stem en gezicht geven aan groepen van wie het erfgoed eenzijdig of ondervertegenwoordigd is in de archieven. Hoe delen ze hun verhalen en perspectieven? Met wie werken ze daarin samen? En wat betekent dit voor hun (AV-)collectie en organisatie?

Het webinar

Tijdens dit webinar vertellen Susanne van der Wolf en Dyonna Bennett (Nationaal Archief) over de tentoonstelling ‘Kòrsou – Curaçao’. Zal Mart van de Wiel (Noord-Hollands Archief) ingaan op 50 jaar arbeidsmigratie in Nederland. Irma van Kampen (Beeld & Geluid) neemt je mee in het project ‘Fayage – De grote reis: 50 jaar Marokkanen in Nederland’ en Ellen van der Waerden (Haags Gemeentearchief) zal vertellen over ‘Thuis in het archief’, de aanpak van het Haags Gemeentearchief.

Onder leiding van Sebastiaan Vos (Groninger Archieven) gaan de sprekers in gesprek over de projecten, over wat wel werkt en wat niet, wat het oplevert en wat de betekenis is van samenwerking.

Schrijf je in

© KNHG 2024 Website: Code Clear