Symposium Vlootschouw

18 zat
Datum
18 januari 2020
Vanaf
0:00
tot
0:00
Adres
Amsterdam, scheepvaartmuseum

Op zaterdag 18 januari 2020 zal de eerste ‘Vlootschouw’ van het maritieme verleden van de Lage Landen plaatsvinden in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam.Het doel van de Vlootschouw is een ontmoetingsplek te zijn voor iedereen die voeling heeft met het maritieme verleden van Nederland en België. Kortom, professionals, studenten en liefhebbers uit alle mogelijke maritiem-historische disciplines kunnen er terecht om kennis uit te wisselen en plannen te bespreken voor gezamenlijke projecten, aanvragen of activiteiten. Bovendien beoogt de Vlootschouw uit te groeien tot een tweejaarlijks terugkerend evenement.

De eerste editie van de Vlootschouw wordt georganiseerd door het Comité Vlootschouw van de Lage Landen, bestaande uit Michiel van Groesen (Universiteit Leiden), Jeroen van der Vliet (Het Scheepvaartmuseum Amsterdam), Annette de Wit (Maritiem Museum Rotterdam), Hein Klemann (Erasmus Universiteit Rotterdam), Jelle van Lottum (Huygens ING – KNAW), Kristof Loockx (Universiteit Antwerpen) en Karel Davids (Vrije Universiteit Amsterdam), met als secretaris Marja de Keuning (Huygens ING – KNAW/Maritiem Portal).Het symposium is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Linschoten Vereeniging, de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Stichting Professor van Winter fonds en het Unger-van Brero Fonds.

Aanmelden en registratie sympsium

Het Comité Vlootschouw hoopt van harte u te mogen begroeten op zaterdag 18 januari 2020 in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam.

Zou u zo vriendelijk willen zijn om u vóór vrijdag 10 januari 2020 aan te melden bij Marja de Keuning; marja.de.keuningen@huygens.knaw.nl en de kosten voor deelname aan het symposium gelijk over te maken opIBAN nummer NL63DEUT0411390805 t.n.v. KNAW IISG onder vermelding van 300-1-061 Vlootschouw (congres). De kosten voor deelname aan het symposium bedragen voor alle deelnemers 25 euro per persoon, inclusief lunch, koffie/thee en borrel. Zonder een bevestiging van registratie is deelname aan het symposium helaas niet mogelijk. Bij voorbaat veel dank voor uw medewerking.

Extra: aansluitend diner

Aansluitend is deelname aan een gezamenlijk diner in Het Scheepvaartmuseum mogelijk. Aanmelden voor het diner kan tot vrijdag 10 januari 2020. De extra deelnamekosten voor het diner van 25 euro per couvert dienen vooraf te worden overgemaakt op IBAN nummer NL63DEUT0411390805 t.n.v. KNAW IISG onder vermelding van 300-1-061 Vlootschouw (diner).U wordt dus vriendelijk verzocht om bij de aanmelding bij Marja de Keuning aan te geven welke onderdelen van het programma u wilt volgen: symposium / diner. Bij uw aanmelding voor het diner dienen ook de menukeuze en eventuele dieetwensen te worden doorgegeven. Zonder een bevestiging van registratie is deelname aan het diner helaas niet mogelijk. Bij voorbaat veel dank voor uw medewerking.

© KNHG 2024 Website: Code Clear