Manuscript Mondays – Deventer

6 ma
Datum
6 mei 2019
Vanaf
15:30
tot
17:00
Adres
Athenaeumbibliotheek, Klooster 12, 7411 NH Deventer

Beste manuscript-liefhebbers,

Graag vragen wij uw aandacht voor een nieuwe lezingenreeks voor allen die interesse hebben in middeleeuwse boeken: studenten, academici en algemene enthousiastelingen. De lezingen zullen plaatsvinden in verschillende bibliotheken verspreid door heel Nederland. We vragen aandacht voor hun schatten en recent onderzoek, en bieden de kans om handschriften uit de verschillende collecties te zien en erover te horen.

De serie heet Manuscript Mondays, wat impliceert dat de evenementen altijd plaatsvinden op een maandag en dat het onderwerp altijd handschriften zal betreffen, maar verder kunnen zij van vorm en inhoud sterk verschillen: soms zal de voertaal Nederlands zijn, soms Engels; soms zullen er handschriften te zien zijn; soms één spreker, soms meerdere.
De eerste bijeenkomst in deze nieuwe reeks vindt plaats in Deventer in de Athenaeumbibliotheek, op maandag 6 mei 2019, van 15.30 tot 17.00 uur. Suzan Folkerts zal dan spreken over handschriften uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek (in het bijzonder boeken van de religieuze beweging van de Moderne Devotie), en Susanne de Jong zal ons de collectie fragmenten van middeleeuwse handschriften laten zien.

We nodigen u van harte uit om onze eerste Manuscript Monday te bezoeken. Verspreid ook vooral dit bericht onder allen van wie het hart sneller gaat kloppen bij het zien van middeleeuwse boeken! Toegang is gratis, maar u dient zich op te geven via de Eventbrite zodat we de omvang van het te verwachten publiek kunnen bijhouden.
We kijken ernaar uit u in Deventer te ontvangen!

Aanmelden kan hier.

© KNHG 2024 Website: Code Clear