Jong VNK x Nationaal Militair Museum

17 vrij
Datum
17 februari 2023
Vanaf
15:00
tot
17:00
Adres
Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest

De afgelopen maanden hebben talloze Oekraïners hun reguliere werk neergelegd om in plaats daarvan standbeelden te verwijderen en in te pakken, glas-in-loodramen af te dichten en schilderijen en andere artefacten te verbergen op geheime locaties. Levens riskerende operaties met maar één doel: het erfgoed behouden voor toekomstige generaties.

Ben je benieuwd hoe Nederland is voorbereid op een gewapend conflict? Kom dan op vrijdagmiddag 17 februari naar het Nationaal Militair Museum in Soest. ‘Moderne monuments (wo)man’ en monumententalent 2021 Ankie Petersen (Koninklijke Landmacht) en bestuurslid Lisanne Bedaux (Nederlandse Unesco Commissie) vertellen je alles over het trainen van Nederlandse militairen op erfgoedbescherming, en de rol van kunst en erfgoed in gewapend conflict. Na afloop is er gelegenheid om de tentoonstelling ‘Cultuur in tijden van gewapend conflict’ te bezoeken.

Hier vind je meer info over programma en aanmelding. Gratis voor (Jong) VNK-leden (mits in het bezit van een Museum-, ICOM- over Vereniging Rembrandtkaart) Nog geen lid van (Jong) VNK? Ook dan ben je welkom bij dit event.

© KNHG 2024 Website: Code Clear