Hanzesymposium Zwolle

7 do
Datum
7 september 2023
Vanaf
0:00
tot
0:00
Adres
Zwolle

De Hanze in de spotlight! Het Hanzesymposium Zwolle biedt op 7 & 8 september 2023 een podium aan de allernieuwste inzichten uit het internationale Hanzeonderzoek.

De Hanze is een thema dat zowel onderzoekers als het brede publiek al heel lang fascineert. Bijna 200 steden, een historie van bijna 500 jaar, aanwezig in bijna heel Europa: hoe kon deze netwerkorganisatie van kooplieden en hun steden functioneren?… Handel, diplomatie, conflictbeheersing, mobiliteit, wegennetwerken, handwerk, kunst, communicatie, taal, scholing: ze waren allemaal belangrijk voor de hanzeatische verbindingen tussen regio’s. Een van die regio’s was het gebied Kampen – Zwolle – Deventer, een belangrijk scharnier tussen Oost- en West-Europa.

Het Hanzesymposium Zwolle biedt een podium aan de allernieuwste inzichten uit het internationale Hanzeonderzoek. Er worden nieuwe vondsten uit ‘Nederlandse’ bronnen gepresenteerd en de onderzoekers gaan samen het gesprek aan: hoe vertellen we het verhaal van de Hanze aan alle geïnteresseerden? Bezoekers van het symposium gaan niet alleen veel horen over de Hanze, maar kunnen de Hanze ook gaan proeven én beleven!

Locatie: Theodorakapel, Theodorahof 20, 8011 AA Zwolle
Datum: donderdag 7 en vrijdag 8 september

De voertaal van het symposium is Nederlands, met een uitstapje naar het Engels. Meld je op tijd aan via onderstaand formulier, het aantal plaatsen is beperkt.

Bekijk hier het programma.

Helaas! Het symposium zit vol en alle plekken zijn bezet. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar info@collectieoverijssel.nl. Zij zullen contact opnemen als er een plek beschikbaar is gekomen.

© KNHG 2024 Website: Code Clear