De sleutel van de schatkamer: Open de deuren naar podiumkunsterfgoed

4 do
Datum
4 november 2021
Vanaf
13:00
tot
18:00
Adres
Podium Hoge Woerd, Utrecht

Podiumkunst.net verbindt de schatkamers van de Nederlandse podiumkunsten en stelt deze open voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Het einddoel is een integraal en toegankelijk digitaal overzicht van het Nederlandse podiumkunst-erfgoed, dat de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten levend maakt en een inspiratiebron voor makers van nu en de toekomst kan vormen.

Het evenement

Op donderdag 4 november organiseert Podiumkunst.net een bijeenkomst voor de podiumkunst sector tijdens de Maand van het Digitaal Erfgoed. Hoe maken we samen ons podiumkunsterfgoed toegankelijk en vindbaar? Waarom is het duurzaam bewaren en het delen van data en kennis juist zo belangrijk in onze sector? Hoe kunnen we elkaar ondersteunen in het beschikbaar maken van de collecties? Dit zijn de vragen die tijdens de bijeenkomst aan bod zullen komen aan de hand van best practices, kennissessies, pitches en tafelgesprekken.

Het slotevent van de Maand van het Digitaal Erfgoed vindt plaats op vrijdag 26 november en is een samenwerking van het Netwerk Digitaal Erfgoed, Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur en Podiumkunst.net.

Meer informatie en aanmelding.

© KNHG 2024 Website: Code Clear