Applied History Conferentie

24 zat
Datum
24 september 2022
Vanaf
10:00
tot
17:30
Adres
Utrecht

Wij zijn verheugd om u uit te nodigen voor de Applied History Conferentie van zaterdag 24 september 2022 in het Academiegebouw in Utrecht.

De aanleiding voor deze conferentie is de opkomende trend van Applied History, die feitelijk in Utrecht al jaren heel goed is vertegenwoordigd. We willen deze specifieke vorm van geschiedbeoefening graag in het zonnetje zetten en met elkaar verder verkennen. Toegepaste geschiedenis is cruciaal om hedendaagse gebeurtenissen en ontwikkelingen te kunnen begrijpen. We zullen op deze dag dan ook verschillende thema’s bespreken, van History of the Present, de rol van historici in crisistijd, tot interventies van historici in vraagstukken van onrecht en verzoening. Zie alvast voor meer informatie deze website: https://appliedhistory.sites.uu.nl/ (voorlopig programma).

De conferentie begint om 10 uur ‘s ochtends in het Academiegebouw in Utrecht. Gedurende de dag zijn er verschillende panels waar u zich voor kunt aanmelden. Om 17.30 uur sluiten we de dag af met een borrel. In de bijlagen vindt u het volledige programma van de dag en de bijbehorende poster.

Deze conferentie is georganiseerd door leden van het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht en heeft als doel om kennis over toegepaste geschiedenis te delen met elkaar.

Wilt u hierbij zijn? Vergeet u dan niet aan te melden via deze link.

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op zaterdag 24 september bij de Applied History Conferentie.

Het organiserend comité,
Annelien de Dijn, Beatrice de Graaf, Joost Dankers, Lena Harding, Myrthe van Groningen, René Koekkoek, Sanne Frequin, Saskia Stevens en Christa Wesselink

© KNHG 2024 Website: Code Clear