024geschiedenis

25 vrij
Datum
25 oktober 2019
Vanaf
0:00
tot
0:00
Adres
Diverse locaties in Nijmegen

Beleef van 25 t/m 27 oktober 2019 de geschiedenis van de oudste stad van Nederland bij 024geschiedenis. Dit jaar staat het in het teken van ‘Zij/Hij’, het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis.

Vrijdag 25 oktober: Openingsavond in Museum het Valkhof
De openingsavond is dit jaar een speciale editie van het Nijmeegse geschiedeniscafé met onder andere een korte themalezing door hoogleraar Dolly Verhoeven en een Vooroordelen Bingo met de Transketeers (bekend van VPRO Tegenlicht). De inloop is vanaf 19.00 uur.

Zaterdag 26 oktober: Mariënburg
Op het plein en in de gebouwen aan het Mariënburg zullen diverse activiteiten plaatsenvinden: lezingen van Radboud-historici, een Romeinse bruiloft, historische spelletjes voor alle leeftijden, themawandelingen en nog veel meer.

Zondag 27 oktober: Valkhofkwartier
In het Valkhofkwartier kunnen bezoekers een historisch memoryspel voor het hele gezin spelen. Dit spel neemt hen mee door het Valkhofgebied én de geschiedenis van het Valkhof: een speelse stoomcursus geschiedenis. Aan het eind van het spel kunnen bezoekers op de foto als hun favoriete Nijmeegse historische figuur. Tevens zijn er diverse historische wandelingen, lezingen (o.a. in het infocentrum WO II) en nog veel meer interessants.

Tentoonstelling ‘Zij/Hij in Nijmegen: Voorbij de stereotypen’ van 4 t/m 30 oktober

In aanloop naar het geschiedenisweekend is de tentoonstelling ‘Voorbij de stereotypen’ te bezoeken in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. Diverse deelnemers van 024geschiedenis ontkrachten veronderstellingen die eeuwenlang geprojecteerd worden/werden op vrouwen en/of mannen in het verleden.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over het programma van 024geschiedenis 2019 op onze website: www.024geschiedenis.nl

© KNHG 2024 Website: Code Clear