Workshop Academisch Schrijven en Publiceren| Jong KNHG & BMGN – LCHR

7 do
Datum
7 november 2019
Vanaf
14:45
Adres

Spinhuis, zaal 2.18. Oudezijds Achterburgwal Amsterdam

Hoe schrijf je een academisch artikel en hoe zorg je ervoor dat het in een wetenschappelijk tijdschrift geplaatst wordt?

Op donderdag 7 november geeft Jong KNHG wederom samen met BMGN – Low Countries Historical Review inzicht in de wereld van wetenschappelijke tijdschriften. We laten zien welke mogelijkheden er voor jonge historici zijn om hun werk academisch te publiceren en helpen hen de eerste stap naar een artikel te zetten.

Samen met Managing Editor Tessa Lobbes kijken we achter de schermen van de BMGN-LCHR. Ze zal uitleg geven over het redactieproces, de (impliciete) regels en do’s & don’t voor auteurs: waar moet je rekening mee houden tijdens het schrijven en indienen van je artikel?

Winnaar van de  Low Countries Historical Award 2019 Nicole Immler zal daarna een inkijkje geven in haar recent gepubliceerde BMGN artikel: hoe is dit prijswinnende artikel tot stand gekomen, welke uitdagingen kwam ze tijdens het schrijfproces tegen en hoe verliep het publicatieproces in de praktijk?

En omdat we echt onze handen uit de mouwen willen steken, is er een voorbereidende opdracht aan de workshop verbonden. Bereid max. 1 A4 voor met een titel, abstract en structuur van een artikel dat je zou willen publiceren, bijv. op basis van een reeds geschreven paper of scriptie. Samen met de sprekers zullen we hierop ingaan. We richten ons op het identificeren van je lezerspubliek, een geslaagde opbouw en we gaan in op vaak voorkomende fouten.

Let op: De deadline voor de voorbereidende opdracht is 31 oktober.

Programma

12:45-13:00:               Inloop (koffie en thee).

13:00-13:15:               Welkomstwoord en introductie

13:15-14:00:               Lezingen Tessa Lobbes en Nicole Immler

14:00-14:45:               Discussie

14:45-15:00:               Pauze

15:00-17:00:               Schrijfworkshop (o.b.v. voorbereidende opdracht)

17:00:                         Aansluitende borrel

Voorbereidende opdracht

Een week van tevoren bereid je max. 1 A4 voor, met:

  • De titel van je voorgestelde artikel
  • Een abstract van max. 150 woorden. Kijk voor voorbeelden op de website.
  • Een opzet van de structuur van je artikel: hoe zou je het artikel willen indelen? Maak puntsgewijs een korte lijst en denk hierbij bijvoorbeeld aan casestudies die je wilt bespreken. Vermeld ook kort op wat voor soort bronnen het onderzoek gebaseerd is.

De workshop vindt plaats in het Spinhuis in hartje Amsterdam, Oudezijds Achterburgwal 185, zaal 2.18.

Toegang, inclusief de aansluitende borrel, is gratis voor KNHG leden (dit geldt ook voor nieuwe leden!), anders €5,-. Meld je aan via jongknhg@gmail.com en vermeld je naam en affiliatie. Vol is vol!

© KNHG 2023 Website: Code Clear