Webinar over Srebrenica in het Nederlandse onderwijs

21 ma
Datum
21 september 2020
Vanaf
14:00
tot
15:45
Adres
Online

Afgelopen voorjaar kreeg u de uitnodiging voor de presentatie van een rapport over Srebrenica in het Nederlandse onderwijs, in opdracht van PAX verricht door de onafhankelijke onderzoeker Marc van Berkel. Die presentatie kon toen geen doorgang vinden als gevolg van de coronacrisis.

Het is helaas nog steeds niet mogelijk om met een grote(re) groep personen bijeen te komen. Maar we willen de discussie over dit belangrijke onderwerp toch een extra impuls geven. Daartoe organiseren we op de Internationale Dag van de Vrede, maandag 21 september a.s. tussen 14.00 – 15.45 uur, een webinar in samenwerking met Hogeschool Utrecht.

Naast de presentatie van het rapport door Marc van Berkel zal er aandacht zijn voor de relevantie van Srebrenica voor Nederland anno 2020 (met medewerking van onder andere voormalig Tweede Kamerlid Bert Bakker) en voor de theaterproductie Gevaarlijke Namen die in december in première gaat (met medewerking van theaterproducent Boy Jonkergouw en Alma Mustafić, overlevende van de genocide van Srebrenica).

We nodigen u graag uit om u aan te melden voor de webinar, via deze link:

https://actie.paxvoorvrede.nl/actie/webinar-srebrenica-in-het-nederlandse-onderwijs/

Als u zich aanmeldt, zult u op de ochtend van maandag 21 september het volledige programma en de link (via Zoom) voor de webinar ontvangen.

De webinar van 21 september is het startschot voor een langer lopende samenwerking van PAX en Hogeschool Utrecht, waarbij geschiedenisstudenten lesmateriaal over Srebrenica zullen produceren. Ook hopen PAX en Hogeschool Utrecht dan later, in het voorjaar of najaar van 2021, alsnog een grote conferentie te organiseren.

© KNHG 2024 Website: Code Clear