Webinar| De staat van de historische geografie in Nederland

19 vrij
Datum
19 februari 2021
Vanaf
13:00
tot
16:30
Adres
Online

Het Netwerk Historisch Cultuurlandschap nodigt u uit voor de online Wintermiddag van het Netwerk Historisch Cultuurlandschap (NHC) op vrijdag 19 februari 2021 van 13.00 tot 16.30 uur.

Dit webinar staat in het teken van het afscheid van historisch geograaf Hans Renes van de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Over zijn opvolging kan men slechts speculeren. Dat leek het bestuur van het Netwerk Historisch Cultuurlandschap een goed moment om te kijken naar de staat van het vak Historische geografie in het universitair en hoger beroepsonderwijs.

Het programma bestaat uit drie blokken. Ieder blok wordt kort ingeleid door een hoogleraar of docent, gevolgd door drie presentaties van recent afgestudeerde studenten van diverse opleidingen in Utrecht, Amsterdam, Wageningen en Maastricht, en van de Groningse opleiding landschapsgeschiedenis.
U krijgt hiermee niet alleen boeiend afstudeerwerk voorgeschoteld, maar tevens een staalkaart van wat er in Nederland aan actueel onderzoek in of rakend aan historische geografie gebeurt.

Tussen de blokken zijn er interviews met de opleidingscoördinatoren van Hogeschool Saxion en Hogeschool Van Hall Larenstein en een aantal aanvullende pitches door studenten over hun onderzoek.

Aan het eind van de middag houdt Hans Renes zijn afscheidsrede.

Het volledige programma vindt u op de website van de RCE en het NHC.

Gedurende het webinar kunt u reageren via de chat.

Aanmelden kan via deze link.

© KNHG 2024 Website: Code Clear