Webinar Archiveren voor Dummies – Digitaliseren: Alle dragers op maat gepreserveerd

20 vrij
Datum
20 januari 2023
Vanaf
15:00
tot
16:30
Adres
Zoom

Die mooie foto’s of die inspirerende opnames. In een doos op zolder worden ze sowieso niet gezien, en liggen ze wellicht zelfs te vergaan, te verkleuren en/of te vervagen! Maar digitaal en online kun je er van alles mee! Hoe digitaliseer je je archiefmateriaal? En waar bewaar je al het digitale materiaal? We gaan in gesprek met Tommy Ventevogel van Stadsarchief Rotterdam én tevens een van de coaches van Het Archieftraject. Hij geeft je tips en tricks om te gaan digitaliseren: of je het nou zelf gaat doen of gaat uitbesteden.

Webinarreeks Archiveren voor Dummies

Met de Archiveren voor Dummies-reeks helpt Podiumkunst.net de podiumkunsten om de touwtjes in eigen handen te nemen. Door een podium te bieden aan experts en praktijkvoorbeelden delen zij tools, handvatten, richtlijnen en tips & tricks voor podiumkunstinstellingen om zelfstandig zorg te kunnen dragen voor hun archief. Zodat die hun schatkamers duurzaam kunnen bewaren en open stellen voor anderen.

Voor wie?

Deze sessie van Archiveren voor Dummies is voor iedere podiumkunstinstelling die aan het begin staat van hun archief. Van individuele makers tot orkesten en festivals.

Wanneer?

vrijdag 20 januari
15:00 – 16:30 uur

Waar?

Zoom link via aanmelding.

Aanmelden

© KNHG 2024 Website: Code Clear